Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Flyg- och båtluffa i Grekland. Del 3. Agathonissi.

Agathonissi

Efter två dagar åkte vi vidare med färjan Nissos Kalymnos till Agathonissi. Rum bokades av Christina per telefon med Studio Glaros en dag före avfärd från Sverige. Försök med faxbokning från Sverige med flera rumsuthyrare där hade inte gett något resultat. Enda svaret kom från Maria som har 10 rum men alla var uthyrda, kanske beroende på att ett mindre krigsfartyg låg förtöjd i hamnen och befälen valde att bo hos Maria. Studio Glaros hade flera lediga rum. Rum nr 3 var utmärkt med utsikt mot stranden och del av hamnen. Från rum nr 2 ser man ännu mer av hamnen.

 

Agathonissi.

 

 

Om Aliki på Paros var en lugn by var Agathonissi lugnet i kvadrat. Här kan man sola och bada på stranden med endast ett par träd som enda solskydd. Ingen trängsel direkt. Äta lunch och middag gör man på de få restauranger som finns.

Om man vill utsätta hjärta, lungor och ben för en utmaning skall man till fots besöka de två byarna Megali Horio och Mikro Horio. I Megali Horio finns en mindre fruktmarknad som även säljer livsmedel, drycker, hårschampo mm. Här finns också ett litet kafé. Öns bageri ligger på vägen mot Megali Horio. I hamnen finns även viss försäljning av bröd och drycker.

 

Agathonissi.

 

På Agathonissi kan man tillbringa dagarna om man skall skriva en roman eller bara göra ingenting. På kvällen kan man beskåda barnens företagsamhet i form av spontana "affärer" vid stranden där man säljer snäckor, fina stenar, sjöstjärnor mm till oss fåtal besökare.

 

Agathonissi.

 

I boken Greek Island Hopping beskrivs ön som "det bästa skälet att besöka ön är den upprymdhet man upplever när man lämnar den". Det är dock inget vi skriver under på. Agathonissi är väl värd ett besök några dagar för att uppleva kontrasten med många andra och livligare öar.

 

Agathonissi på Kalimera »

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera