Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Flyg- och båtluffa i Grekland. Del 4. Samos.

Samos

Med viss ambivalens lämnade vi Agathonissi med Nisse för vidare färd mot Pythagorio på Samos där vi som vanligt bokat rum på Sandalis Studios. Värdfolket tog emot oss med sedvanlig gästfrihet. Rummen har nu försetts med nya balkongdörrar med nedfällbart myggnät.

Efter ett kort besök i Samos stad tillbringade vi semesterns sista förmiddagar på stranden bortom piren med Pythagorasstatyn och eftermiddagarna på stranden intill Doryssa Bay. De skuggande tamariskerna där har återhämtat sig efter tidigare års sjukdomar eller vinterkyla och ger en behaglig skugga. Missa inte de romerska baden på väg mot Doryssa Bay.

 

Samos.

 

 

Det nya museet i Pythagorio har inte färdigställts i år heller trots att man i minst fem års tid sagt "next year" vid förfrågan.

I Pythagorio upplevde vi att antalet turister ökat markant jämfört med de senaste åren. Restaurangerna i hamngrytan var nu nästan helt fyllda kl 20-22.

Vardagsvaror i snabbköp betingade ett pris i paritet med motsvarande svenska varor, tomater och andra grönsaker utan undantag. Förvånansvärt när det gäller grönsaker. Vin och sprit är dock betydligt billigare.

En dryckesbutik i Pythagorio, den andra från taxistationen räknat, har en kunnig innehavare som gärna informerar om skillnaderna mellan olika Samosviner och olika öars varierande kvalitéer på ouzo. Vi bunkrade större delen av vinterns ouzoranson där.

Till skillnad från utresan gick hemresan utan incidenter.

Sammanfattningsvis är vi väldigt nöjda med resan. Vädret var perfekt, varken för varmt eller för blåsigt. Några kackerlackor eller andra skadeinsekter i rummen har vi inte sett. Byn Aliki på Paros och Agathonissi var nya bekantskaper och gav mersmak.

Adresser och priser:
Paros Aliki: George's Apartments paroussis@hotmail.com
Naxos: Studios Lefkes Tel: 22850 25750
Patmos: Hotel Diethnes hoteldiethnespatmos@yahoo.com
Agathonissi: Studio Glaros agathonisi1@yahoo.gr
Samos: Sandalis Studios: Fax: 22730-61251, rum 18-20

Vi betalade 35 - 40 € för studios och alla med AC. Inga prutningsförsök gjordes.
Flygpriser för två personer:
Sas Arn-Ath-Arn: 295 € (beställd i nov. 2007)
Olympic Ath-Par: 149 €
Olymp Sam-Ath: 176 €

Några färjepriser per person:
Naxos-Patmos: 17.90 €
Patmos-Agathonissi: 8 €
Agathonissi-Pythagorio 7.50€

Övrigt: Boende, färjor, mat mm: 1 560 €

Frukostbröd köpt i det lokala bageriet: 0,8-1 €
Grekiskt öl på taverna: 2-3 € för 0,5 l.
Middag, varmrätt med en karaff husets kostade oftast mellan 20-30 € för 2 pers.

Total kostnad: 21 500 SKR inkl. boende, mat, drycker, flyg- och båtresor mm för 17 dygn. Det ger en kostnad på knappt 1 300 SKR per dygn. Vi lagade frukost själva och intog övriga måltider på restaurang. För vätskebalansens skull tillbringade vi många timmar på taverna/kafé under inmundigande av lokalt öl eller en ouzo. Jämfört med 2005 års priser på boende, mat, öl mm, har nivån inte höjts nämnvärt på de öar vi återbesökt.

Hälsningar Christina och Åke Persson

 

Samos på Kalimera »

 

Börja om »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera