Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Båtluffa i Grekland. Del 2. Milos & Sifnos.

Väl på Milos haffades vi av en kvinnlig "roomsare" i hamnen, som hade ett pensionat ganska nära stranden i Adamas. Vi blev mer än nöjda med läget, det låg dessutom en stor supermarket runt hörnet, och gångavstånd till allt annat. Boendet blev en studio för 25 € på andra våningen. Vi hade först tänkt byta till en studio på framsidan av pensionatet efter första natten, men tänkte om när vi såg att vi hade skugga på uteplatsen på eftermiddagen. Måste ju ha skugga när vi ska sitta och läsa!

Milos är verkligen av våra favoritöar, den blir bara bättre och bättre. Hade tänkt hyra moppe men vinden var bra envis och ville inte mojna riktigt, så vi tog oss runt med buss istället. Funkar bra även om det går mer bussar i absolut högsäsong. Det blev ett par besök på Provatas och en tur till Paleochori. På den sistnämnda gick det två bussar tillbaka, vi valde den senare för att hinna med att äta ett riktigt skrovmål på tavernan närmast busshållplatsen. Att deras mat är bra visste vi sedan tidigare.

 

Paleochori på Milos.

Paleochori på Milos, uppifrån tavernan.Paleochori på Milos.

Maten!

 

Inne i Adamas åt vi på lite olika ställen, bl a två gånger hos vår favorit Barku. Och ja, herr Barku kände igen oss…!

Det blev fyra nätter även på Milos, sedan passade det bra att åka vidare till Sifnos med Aegeans numera blå båt Speedrunner II.

 

Utsikt över Adamas från färjan till Milos.

Utsikt över Adamas från färjan.

 Kamares på Sifnos.

Kamares på Sifnos.

 

På Sifnos hyrde vi in oss på ett ställe nästan längst upp i trapporna vid bageriet. Vi har bott där en gång tidigare, när det var alldeles nytt. Nu fick vi en väldigt bra studio med stor uteplats, 35 € även här, men mer värt priset än på Naxos. Vinden vägrade dock att ge sig, det var sandblästring som gällde på stranden i Kamares. Blåste inifrån land på något väldigt konstigt sätt. Nåja, det finns ju bättre stränder än just Kamares, så vi åkte både till Platis Yialos och Faros. Hade inte varit i PY sedan vårt första besök på Sifnos. Den förstnämnda är riktigt bra och även om byn kanske mest består av pensionat, är den ändå mysig och har fina hus, så man ska kanske bo där nästa gång.

Faros känns en aning överreklamerat och dessutom blåste det än värre just den dagen vi åkte dit. För att sänka mysfaktorn ytterligare hade ett bygge påbörjats bakom den andra stranden. Knallade runt udden till Apokofto istället där det var betydligt bättre och mer vindstilla. Men innan det blev lite sol och bad gick vi ända ut till klostret för att fotografera och njuta av utsikten.

 

Utsikt över Apokofto, Sifnos.

Utsikt över Apokoft på Sifnos.Klocktornet på kyrkan vid Chrisopigi på Sifnos.

Klocktornet på kyrkan vid Chrisopigi på Sifnos.

 

Dessutom träffade vi de morföräldrar som omtalades i resebrevet från Elafonissos m m som PA hade skrivit. "De tappra svenskarna" är goda vänner till oss, och innan morföräldrarna åkte till Kythera för att möta dem, åkte de också runt i västra Kykladerna. Visade sig dessutom att de bodde i samma rum som vi hade vid senaste besöket på Sifnos 2003. It's a small world! Hade en mycket trevlig kväll ute tillsammans och när det kom sms från svärsonen, som undrade var vi befann oss, fick han tillbaka en bild med tre glada personer och orden "Pengarna är slut - skicka mera!".

 

Milos på Kalimera » | Sifnos på Kalimera »


Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2021 Janne Eklund/Kalimera