Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Öluffa i Grekland. Del 11. Kythera.

Kythira transfer

En kort dag på Kythira tisdagen 8 juli
Vi sov i salongen tills vi anlände till Diakofti kl 06:00, där var Filippe som alltid, vi blev skjutsade bort till Maistrali. In på rummet för en dusch och sedan SOVA! Efter ett något segt uppvaknande, började det rätta till sig och bli mycket bra.

PA gick ner till minimarketen och på vägen diskussion med Filippe om färjorna. Det är endast Mirtidiotissa som går till Pireus från denna del av Grekland, inga andra från Gythio, Neapoli eller annat! Han bekräftade vad vi redan visste.

Minimarketen hade färskt bröd idag (klockan var ju över elva) Jag skrev av färjetiderna på ytterdörren på affären.

Tiderna var inte riktigt som jag kom ihåg eller var det fel på minnet? Inget fel på minnet i detta fall, nya färjetider gällde från gårdagen den sjunde juli! Genomgång av färjetiderna med I, färjan till Neapoli gick kl 10:30 och kl 14:00 idag! Det tog ett tag innan poletten ramlade ner att det var idag som vi måste åka till Elafonissos om det skulle passa med återfärd till Kythira och senare till Pireus. Nu blev det fart, ner till familjen för diskussion, det gick att fixa att vi åkte idag och kom tillbaka till Kythira på lördag och stannade till torsdagen den 17 juli.

PA ringde och kollade med Skandinaviska kyrkan i Pireus om vi kunde komma en dag tidigare, det gick bra! Elleni ringde till bekanta på Elafonissos om rum, det fanns ett vid hamnen med havsutsikt 50 € prutat och klart.

Iväg med Filippe till hamnen, biljetter för 8,60 € per person till Neapoli, avgång kl 14:30, vi gick ombord på "vår färja" Mirtidiotissa som vi lämnat imorse. Det var två svenska familjer med utöver oss, morföräldrar, föräldrar och en liten påg. Efter cirka 1 ½ timme kom vi fram till Neapoli, helt plötsligt en stad med massor av, människor, bilar, hus, affärer och annat det var lite chockartat för oss, efter Anti-Kythira och Kythira. Vi tog oss in längs kajen i Neapolis, borta till vänster i slutet efter piren, stod det en taxibil. Mot Pounta åkte vi med taxin c:a 8 Km bort 12 €. Färjan över till Elafonissos skulle just gå, biljetter á en € i kiosken sedan full fart ombord på färjan.

 

Kythera på Kalimera »


Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2021 Janne Eklund/Kalimera