Fotoresebrev från Lesbos

© Text & bild: Eva L

Här kommer fler bilder från Plomarios utkanter samt ett par bilder från Mytilini.

Till Mytilini åkte vi med buss. Barnbarnet beundrades av de grekiska pratsjuka tanterna och han satt även i en tants knä en stund. Hon berättade för Rebecca om sina barnban och livet i allmänhet.
När vi kom fram till staden blev den kaotiska trafiken lite av en chock. Tänk att en så pass liten stad kan ha så många bilar. Trafikljusen fungerade dock och det var bara att gå vid grön gubbe.

Vi handlade lite smått och gott som mat,skivor och en frappévisp. Sen blev det lunch i hamnen och en tur till stadens stora lekpark. Där stannade vi endast en kort stund för det var många mycket smutsiga tiggarbarn som gav ett vanvårdat intryck och de ville gärna klappa på barnbarnet vilket inte kändes ok. Tiggeriet verkade rätt utbrett här.

I Mytilini stad var jag på jakt efter en rosa plastgris som både jag och barnbarnet blev vädigt förjusta i. Han fick låna en av Irini och den spelade små grekiska ramsor till vår stora förtjusning. Gorinakin(hur det stavas vet jag inte) blev en klar favorit hos oss båda. Den var slutsåld så nu står den på önskelistan varje gång någon av våra vänner reser till Grekland.

Bussresan mellan Agios Isidoros och Mytilini tog ca 1 timme och 20 minuter. Med taxi tog resan mellan flygplatsen och Agios Isidoros ca 1 timme.

Hälsningar Eva L

Lesbos


Lesbos


Lesbos


Lesbos

Börja om »

 

Lesbos på Kalimera »
Fler resebrev från 2008 »






HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera