Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Kombinationsresa till Samos och Patmos. Del 1.

Efter att ha spenderat bröllopsnatten på hotell Radisson på Arlanda bar det av mot Samos efter lunch på midsommardagen. Vi var förväntansfulla, och när vi klev av planet på Samos flygplats möttes vi av värme, kryddiga dofter och en sol som redan stod lågt. Härligt!

Första målet på resan var Kokkari, där vi hade reserverat en studio på pension Jasu Hello-Hello. Franciska som äger pensionen hade förbeställt en taxi åt oss- som inte väntade på plats när vi till slut kom ut med våra ryggsäckar. Vi tänkte att den väl skulle dyka upp, men när vi stått ensamma kvar en stund bestämde vi oss för att ta saken i egna händer och hoppade in i en ledig taxi. 25 euro senare och efter lite förvirring rörande Jasu Hello-Hello:s lokalisering kom vi fram till pensionen och möttes av de mycket trevliga hyresvärdarna.

Vår studio visade sig vara en rymlig och fräsch 2-rummare. Enda nackdelen visade sig vara att en närbelägen byggnad installerat någon slags frysfläkt som surrade irriterande högt på natten. Lite störande när man ville sitta på balkongen och njuta av tystnaden, men inte så allvarligt ändå.

 

Pension Jasu Hello-Hello. Kokkari. Samos.

Pension Jasu Hello-Hello i Kokkari.

 

 

Vi gillade verkligen Kokkari, mycket bra mat och trevliga människor. En favorit blev italienska Girasole med fantastiskt läge vid stranden och restaurang Bira, bredvid kyrkan och busshållplatsen.

 

Italienskt på Girasole i Kokkari på Samos.

Italienskt på Girasole i Kokkari.


Resans bästa grekiska sallad på restaurang Bira i Kokkari på Samos.

Resans bästa grekiska sallad på restaurang Bira.


Kvällarna i Kokkari avrundade vi på en av cocktailbarerna nere vid strandpromenaden.

Kvällarna avrundade vi på en av cocktailbarerna nere vid strandpromenaden.


Flera av dagarna spenderade vi på stranden i Kokkari, som vi tyckte var över förväntan, inte alls blåsig vilket vi blivit förvarnade om. Parasoll och solstolar var gratis vid restaurang Hello-Hello, för pensionens gäster.

 

Stranden vid restaurang Hello-Hello i Kokkari på Samos.

Stranden vid restaurang Hello-Hello.

 

 

Vi hyrde bil i tre dagar och det var verkligen en av resans absoluta höjdpunkter. Vi besökte många mysiga bergsbyar, både Manolates och Vourlites var trevliga bekantskaper även om Drakei och vägen dit/därifrån nog ändå vann första pris! I Drakei navigerade vi förbi den envisa prästen som försökte få oss in på hans taverna och avnjöt i stället underbar lunch på Kostas taverna, som nu trivs av sonen med hustru. Vägstandarden var också över förväntan, den förväntade svindeln uteblev som tur var.

Vattenfallen i Potami var också en precis lagom utflykt, fin vandring i lummig skog. En rekommendation är nog att vara ute i god tid på morgonen, vi var där innan lunch och på tillbakavägen blev det ett hiskeligt kryssande mellan mötande turistgrupper.


Vattenfallet i Potami på Samos.

Vattenfallet i Potami på Samos.Torget i byn Vourlites på Samos.

Torget i byn Vourlites på Samos.

 

Samos på Kalimera »

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera