Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Mamma Mia du härliga Skopelos. Del 2.

ONSDAG.

Tog oss ner till Glyfoneri beach igen eftersom vi sedan ändå skulle ha bil en vecka och då besöka en massa andra stränder. En skön dag på stranden i hyrd solstol, en spännande bok och det viktigaste - en parasoll. Köpte bröd och tomater (vilka tomater!!) på vägen hem som vi avnjöt på vår underbara balkong. På kvällen åt vi gott på Nostos vid hamnen. Inbakad ragu med kött och lök, Nostos specialitet. Otroligt gott.

TORSDAG.

Frukost på våra underbara viewbalkong blickandes ut över det silvriga vattnet. Idag skulle vi få vår bil, en brun KIA. Levererades till dörren. PUH! Skönt så slapp vi gå nerför alla de hundratals trappstegen. Idag skulle vi ta oss mot Agnontas tänkte vi bara vi hittar ut från byn - dvs vi körde lite fel i den LILLA stan. Hur kan man nu göra det?

 

Utsikt ner mot Skopelos stad.

Utsikt ner mot Skopelos stad.

 

 

Pausade på vägen för att njuta av utsikten över stan, men det var mer än vi som gjorde det. Genom olivlundar slingrade sig vägen när vi så småningom kom fram till Agnontas. Här blev det drickapaus i skuggen med utsikt över den lilla hamnen. En liten strand fanns intill men de flesta satt under det stora trädet.


Agnontas. Skopelos.

Agnontas.

 

Efter pausen tog vi bilen ner mot stranden Limnonari där vi hittade en plats i solen. Underbart bad men lite hala bergsklippor den första biten ut i vattnet, men sedan fantastisk sandbotten. Toppen.

 

Limnonari

Limnonari.

 

Efter ett par timmar tog vi oss upp till Agnontas igen och vidare till den första stranden från Skopelos stad räknat - Stafylos. En tråkig SMAL strand med skrålande rockmusik från den lilla strandbaren. Om man i stället fortsätter mot slutet av denna strand går det en liten stig över kullen som slutar vid en fin strand av sand och småsten - Velanio. Är man sugen på nakenbad går detta bra i slutet av stranden annars håller man sig på tryggt avstånd i början av stranden.

Efter vår första lilla runda med vår lilla KIA blev det dusch och Mythos för att sedan "Kalispera" oss ner till hamnen. Stolta kunde vi konstatera att vi började hitta lite grann i gränderna nu. Idag blev det fisk på Ta Kymata men fick en chock när vi skulle betala. 600 kronor! Inte mer fisk för vår del denna semester. Ingen drink heller denna kväll, vi satsade istället på en parasoll, som vi traskade hemåt med.

 

Resebrevet fortsätter »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera