Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Mamma Mia du härliga Skopelos. Del 3.

FREDAG.

Efter frukost ner till stan med bilen för att trycka pengar. (Det finns flera bankomater). Fisken tog hårt på kassan. Denna gång hittade vi ut ur stan direkt! Första stoppet idag tänkte vi i Panormos, men strax innan Panormos upptäckte vi en liten vik kallad Blo. Vilket fantastiskt ställe. Att bara sitta på bryggan, doppa fötterna och njuta av den vidunderliga utsikten och det intensivt blå havet. Här kunde man hyra båt, men vi avstod.

 

Blo på Skopelos.

Blo viken - jodå det är det.

 

 

När vi satt där såg vi tvärsöver Panormosviken flera små stränder som på vår karta nämndes Adrines. Det såg riktigt mysigt ut så vi bestämde oss för att ta oss dit. Vi bestämde oss för den första från Panormos räknat, men hur hittar man ner dit från vägen som gick lite högre upp. Efter en stund upptäckte vi i skogsdungen en liten trappa som bar neråt.

 

Andrines. Skopelos.

Andrines.


Klarare vatten har jag ALDRIG sett. Att bara ligga i strandkanten och låta de små krusningarna svepa över en är höjden av lycka. Stranden var inte heller direkt överbefolkad som ni ser. WOW! Efter några timmar for vi vidare trots att det tog emot.

Vidare norrut mot Milia. Strax innan stranden fanns en restaurang som tur var, för magarna, ja alltså jag och min hustrus, började knorra. Det blev de godaste tomaterna hittills tillsammans med grekisk bondsallad, french fries och moussaka. Dödsgott alltihopa. Förresten finns det dålig mat i Grekland?

Efter maten kollade vi in stranden Milia för att sedan ta oss till den egentliga Mamma Mia stranden Kastani. Fin strand men utan filmtavernan. Den var bara uppbyggd för filmen fick vi veta. Här fanns inte heller stolar eller parasoller att hyra MEN då hade vi vår lilla tidigare inköpta parasoll. Här var också ganska folktomt (2008!) men vi kan tänka oss hur stranden kommer att se ut framöver.

 

Kastani. Skopelos.

Kastani beach.

 

Efter sol och härligt bad fick det vara nog med badutflykt för idag så det bar hemåt samma väg. På vägen köpte vi grönsaker, frukt och annat gott som vi skulle ha till kvällsmat. Ja den där fisken torsdag kväll grämde oss lite, så det fick bli balkongen i kväll. Men med den utsikten är det helt OK.

 

Kvällsmat på balkongen på Skopelos.

Kvällsmat på balkongen.

 

Klockan hade inte hunnit bli så mycket så vi bestämde oss för den lilla utomhusbion nere i stan där de körde MAMMA MIA. Härligt. Bion låg under stjärnorna på en liten bakgata i en av gränderna, inte så lätt att hitta. Projektorn stod i ett litet skjul i ett av de bakre hörnen och bioduken var inte alltför slät, men vad gör det när man "live" kan få se Mamma Mia på dess egen ö en ljummen kväll under stjärnorna. Det gjorde inte ens något att det var paus i filmen för att maskinisten skulle byta filmrulle. Under tiden ljöd filmmusiken och ett gäng katter underhöll på "scenen". Vilken känsla!

 

Resebrevet fortsätter »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera