Skopelos i augusti. Del 1.

Flyget ner var en härlig tur med solsken ända in i planet. Solen värmde gott i planet när vi närmade oss Skiathos. Landningen gick bra och det var inte det minsta otäckt. Ut genom planet och fram med kameran, ett måste att få fotografera den omtalande flygplatsen. Härlig sommarvärme mötte oss. Väntan på vår väska gick fort, ut nu till bussen som skulle ta oss till hamnen.

 

Flygplatsen på Skiathos.

 

 

Bussen var ju en minibuss och den fick vi vänta 15 min på. 12 pers trycktes in och nu kunde bussen starta. Väl framme i hamnen bad dom oss att vi skulle gå bort till El Greco. Vilken mysig liten hamn, där satt vi och åt en grekisk sallad . Men fy va den smakade för mkt vinäger och salladen var varm.

 

Grekiska sallad på Skiathos.


Reseledaren kom och det var Jan från Kreta , han kände igen mig. Båtbiljetten i hand och båten skulle avgå kl 14:20 . Nu var det en 1/ 2 timme kvar. En stor blå färja kommer in i hamnen, ojdå är det den båten, så bra då. Alla går bort till båten och en del hinner gå på men det visades att nej inte var det den. Hela gänget tvärvänder och skrattar gott åt felsteget.

En röd lite mindre båt kommer och nu är det rätt båt. Sitter nu längst fram i båten och vi är så förväntansfulla och ivriga för att komma fram. Åker först bort till Glossa och släpper av några där. Båten vänder och styr mot Skopelos. När vi kommer längre ut på havet så börjar det blåsa upp och det gungar rätt friskt.

Först killar det oroligt i magen så folk skrattar men det går över i skrik och kaos. Känns som om båten ska kantra och vattnet slår så häftigt under båten så vi känner det. Vitare och vitare blir vi och det känns för hemskt. Bara längtar att få gå av.

Skopelos i sikte och glömmer hela båtfärden. Vackert så det förslår! Georgia möter oss i Skopelos hamn, Denise ska vi bo på säger vi och bussen kör oss dit. Kommer fram till hotell Denise och Mary säger " Åh Birgitta och Malin ". Vi får vårt 201 som vi tidigare hade bett om. Så vacker utsikt och vi blir så nöjda över vårt 201.


Georgia möter oss i Skopelos hamn, Denise ska vi bo på säger vi och bussen kör oss dit

 

 

Packar upp och känner att efter 12 timmars resa så behövs sömn. Vaknar på kvällen och känner att ett kvällsdopp hade varit skönt, tar taxi till Stafilos beach. Taxikillen frågar oss om vi har tagit på oss myggmedel men nejdå. Han stannar till och följer med oss in i ett Super Market, där visar han oss det bästa myggskyddet. Kör oss bort till stranden och säger att han kan komma tillbaka om 1 1 / 2 timme. Vi går ner till stranden och det börjar skymma ganska fort nu. Åh så skönt det var i vattnet, vårt första kvällsdopp i månsken.

Hinner äta på tavernan som ligger högt uppe innan taxi killen kommer. Vi sitter under en bar stjärnklar himmel och bara har det så gott.

 

Stafilos beach

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera