Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Skopelos i augusti. Del 2.

Tisdag 18 /8
Buss till Milia strand blir det i dag. Åh vilken fin bussrunda dit, grönt och frodigt. Ligger nu på stranden och här är så vackert. Badar helar tiden och slappar i solen.

 

Milia. Skopelos.

 

 

Kvällen avslutas nere i hamnen med en god jordgubbsdrink, mätta av Skopelospaj och äggplanta på Klimataria.

Onsdag 19 / 8
I dag väljer vi Velanio beach, går upp för ett berg och ner kommer vi till en vacker strand. Nästan helt själva på stranden, så mysig strand.

 

Velanio beach. Skopelos.

 

Torsdag 20 / 8
Bussfärd igen, till stranden Hovolos, branta slingriga vägar så man häller andan men så vackert. Hoppar av vid Elios och går så långt bort så vi rundar en bergig klippavsats. Så vackert här är och ett blått turkost underbart vatten igen.

När vi ligger där under en klippa så händer det något hemskt. En sten rasar ner och hamnar på min hals!! Trodde sista stunden var kommen och ont gör det, får ett rött märke på halsen. En man gick där uppe och hade oturen att just då rasar en sten ner på mig. Chockad och rädd, vi flyttar längre ner mot vattnet. Folk märker va som hände och alla tittar upp, en grek sätter fart efter honom men hinner ej i fatt honom.

Lugnet återkommer så sakta , vi badar och njuter vidare.

Kvällen kommer och vi äter gott på Peparithos. Ett mysigt grekiskt matställe med grekisk musik. Vindruvor hänger i klasar ovanför oss och här sitter många grekiska familjer och äter.

Avslutar kvällen nere i hamnen, levande musik hörs och ett gäng står och spelar. Folket dansar och stjärnorna tindrar över skopelos. Natten är ung och vi vill ej att den ska ta slut. Vi myser till 100 %, men vi går genom gränderna hem till slut. Går fel i natt igen men hjälpsamma människor hjälper oss hem till Denise. Somnar gott med fina minnen från en undrbar dag/ kväll/ natt.

Fredag 21 /8
Så blev det Kastani beach tur idag
, måste ju hinna med våra stränder på listan. Oj så mkt folk här var då och lika vackert men tyckte stranden var liten. Tar ett dopp och packar i hop. Klättar upp på berget och nu är är vi bergsklättrare, åh så högt uppe vi är nu. Får hålla sig fast i buskar för att komma igenom och ryggan är tung på ryggen. Här har vi en fantastisk utsikt och vi tar massor av kort. Jag som ej gillar höjder och här klättrar vi nu.

Kommer fram till en annan strand . Åh det är ju Milia vi kommer till, slänger ner ryggan och kliver ner från en stor sten. Här lägger vi oss nära en klippa i början av stranden, vattnet nästan killar oss under fötterna. Stannar till kl 17 :15. Vi vill ej hem men bussen väntar på oss så det är nog bäst. Får en känsla av att det var kanske där dom satt uppe på klippan i filmen Mamma Mia. En vacker klippa som många tar bilder på.


Klippbad på Skopelos.

 

I kväll blir det hämtmat från Peparithos och avnjuter den på Denise med den fina utsikten. När vi sitter där ute på vår balkong så går strömmen och hela ön blir svart. Det händer 3 gånger och riktigt mysigt blir det med ett par ljus tända på vårt bord. Strömmen kommer igen och alla nere i hamnen andas ut.

 

Resebrevet fortsätter »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera