Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Skopelos i augusti. Del 3.

Lördag 22 / 8
Äntligen blir det båtfärd till Alonissos
, en båtfärd som vi fått boka om därför att det var för blåsigt. Nu sitter vi på båten till Alonissos, så vackert och fin båtfärd. Går av i Alonissos och tar bussen upp i byn . En åsna står i gränden, lyckliga vi får äntligen se en åsna.

 

Alonissos. Åsna.

 

 

Alonissos. Chora.

 

Båtfärden fortsätter till fler stopp, hela 6 stopp blir det. Seglar lite in i en grotta, så vacker. Stannar till och vi hoppar från båten, så skönt i vattnet. Äter god mat i en liten hamn och badar där. Dricker gott kaffe på båten och god macka med ost och skinka , bjuder på rött vin och ouzo. En heldag som var så lyckad och stiger av i land, tackar kaptenen med personal. Glömmer mina badskor som sen Mary ringer om på kvällen.

Badskorna låg kvar och vi går ner lite senare på kvällen och hämtar dom.



Alonissos.

 

Alonissos.

 

 

Alonissos.

 

Söndag 23 / 8
Dagen innan hemresan. Vi går in i en kyrka och en präst kommer fram till min dotter, han frågar vad vi heter och var vi kommer i från. Han höjer handen och välsignar min dotter, en fridfull stämning känner vi sen. Det var så vackert och en gammal präst kom ju bort till oss.

En dag går till att handla med oss lite fina minnen från vackra Skopelos. Vi avslutar med god mat på mysiga Peparithos och säger adjö till honom , han som fixat mat till oss och var så vänlig.

 

Peparithos på Skopelos.

 

På senkvällen går vi hem till Denise och Mary ger oss ett gott bröd till morgondagen. Vi ska ju upp kl 04:15 och då kan vi ju ej få frukost. Så vänligt av henne.

Måndag 24/8
Bussen hämtar oss kl 05.30 och nu ligger båten och väntar på oss. Åker ut kl 06: 45 från Skopelos hamn, en vacker soluppgång som vi ser för sista gången ( kanske )

Framme i Skiathos hamn, äter en god frukost i morgonsolen. Går omkring lite i hamnen och handlar med oss grekisk pasta Melissa.

Minibussen kommer och hämtar oss. Checkar in den stora väskan och går ut i solen, Vill ej lämna i från oss denna sköna värme men nu måste vi gå till planet.

 

Hejdå vackra Skopelos

 

Hejdå vackra Skopelos som gav oss många vackra minnen. Hoppas vi snart kommer tillbaka, en semester som vi kommer minnas med gott minne. En dröm som blev sann och vi är så glada att allt var 100 % bra,

Hälsningar Birgitta63 & Vattenkastanj

Skopelos på Kalimera »

 

Börja om »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera