Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Båtluffa i Grekland. Del 4. Aten.

Nu styr vi kosan mot Aten för ett par avslutande dagar i Greklands huvudstad. Vi bokar 1:a klass på färjan och det är värt varenda krona.

Aten

Har hört så mycket negativt om Aten, att det är en skitig och bullrig stad, med mycket trafik och avgaser men vi tycker att det är en fantastisk stad. Visst, det är en storstad med allt vad det innebär, men själva centrala Aten är litet och det är nära till alla sevärdheter. Atenarna är väldigt trevliga och hjälpsamma och stolta över sin stad. När vi anländer till Piraeus tar vi oss världsvant till tunnelbanan och åker in mot centrum, hotellet är verkligen jättefint och vi känner oss lite malplacerade i våra "öluffarkläder".

Akropolis mm står på schemat och vi tar det lilla tåget upp mot klippan. Vi har tur som är där tidigt, när vi är på väg därifrån kommer stora turistströmmar som vi slipper. Akropolis är så mäktigt, och man förstår inte riktigt hur magnifikt det är förrän man faktiskt är där uppe. Men det är varmt och vatten är ett måste. Vägen ner från klippan är vacker och det nya Akropolismuseet är helt klart värt ett besök.

Efter museet och lunch blev det Nationalparken med Zeustemplet. Det är det som är så häftigt med Aten, mitt bland alla hus och all trafik så reser sig helt plötsligt en ruin eller pelare som är 2500 år gammal. Vi avslutar vår sightseeing vid parlamentet med de roliga soldaterna med tofsar på skorna. Sista kvällen har vi bestämt oss för Shopping på Ermougatan, men döm om vår förvåning när vi upptäcker att allt är stängt. Va falls?

Efter ett tag så förstår vi varför vi sett så många poliser runt Syntagmatorget hela dagen, en stor, demonstration tågar mot parlamentet och allt runt torget är avspärrat och stängt. Lite läskigt, men vi tar oss ur avspärrningarna och äter resans avskedsmiddag på Hard Rock Café. Vi hoppas att någon skall komma och erbjuda oss jobb i Grekland, vi vill verkligen inte åka hem. Känns inte alls bra, men den sista september lämnar vi Hellas för denna gång.

 

Akropolisklippan i Aten.

Akropolisklippan i Aten.

 

 

Den här Greklandsresan har vart annorlunda än den förra. Då var vi aktiva och vandrade och upptäckte mycket, den här resan har vi i och för sig upptäckt mycket men vi har varit lata. Solat, badat och bara varit. Precis det vi behövde och förtjänade efter ett år av hårt och stressigt arbete. Och det är ju det som är så fantastiskt med Grekland, du kan få det precis som du vill. Aktiva eller lata dagar. Grekland har något för alla.

Hälsningar Carina Nilsson och Kjell Lindberg från Luleå


Aten på Kalimera

 

Börja om »




HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera