Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

En tur med bil runt Kreta. Del 2.

Redan kl. 8.30 dagen efter var vi klara för avfärd mot Anápolis och bron över Aradénaravinen. Serpentinvägen uppåt var nyanlagd och jättefin. Nu var det skönt för mig att ha privatchaufför, som dessutom måste köra långsamt, då han hade bromsande hustru i baksätet. Vi parkerade bilen i Anápolis och fortsatte till fots.

Under promenaden över getbergen såg vi mängder av blommor bl.a. denna imponerande meterhöga dracunculus vulgaris i hundratal.

 

Dracunculus vulgaris. Kreta.

Dracula.

 

Nu kom vi på att vi borde köra bil ända fram till byn Ag. Ioánnis, varför vi gubbar återvände till fots längs vägen för att hämta den. När vi med bilen nådde Aradéna, hade våra fruar redan passerat stålbron över ravinen. Det var en prestation av min hustru, för hon är höjdrädd och var orolig över brons hållfasthet. När de passerat kom lastbilen med grävskopan!

 

Aradenabron. Kreta.

Aradenabron.

 

 

Aradenabron. Kreta.

Aradenabron.

 

Efter promenad i Ag. Ioánnis fortsatte vi färden ned mot Livanianá, en mycket spektakulär tur i serpentinslingor, ibland på rullgrus. Nu skrek det i magen både efter mat och öl.

 

Tilmans taverna. Livaniana. Kreta.

Tilmans taverna.

 

En kantinalik byggnad i ljusblå färg syntes uppe i backen, "Tilmans taverna". Den visade sig vara ett fynd! Förutom en bedårande utsikt mot Phínix och Libyska havet, serverade en 45-årig tysk hippiekonstnär utmärkt omelett á la Tilman.

 

Tilmans taverna. Livaniana. Kreta

Tilmans vy.

 

Tilmans livsdevis var sa han: "musik är viktigare och bättre än kvinnor". Det betydde att han hade ett rosa piano och att vi kunde njuta av både klassisk musik och reggae under lunchen. Rekommenderas varmt! Lämna gärna vandringsskorna hos honom, om du vandrat dit!

 

Vandrarnas skor. Kreta.

Vandrarnas skor.

 

Resebrevet fortsätter »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera