Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Chios - en ny trevlig bekantskap. Del 2.

Sedan gick vi "genom" muren till själva byn Mesta. Där var det massa fina gamla gränder och folk höll på med sina sysslor. Här och var såg man skyltar att det fanns rum att hyra. Vi gick runt en bra stund och njöt av atmosfären. Så småningom vände vi åter till Nikos verkstad där vår vän och Nikos hade ordnat lite lunch. Det var skönt och sitta ner och äta tillsammans och prata om livet. Nikos trodde inte att det skulle komma så många Grekiska turister dit denna sommaren och att dom som kommer har nog inte råd och köpa hans konst som förut. Jag bidrog med att köpa en fin tallrik.

Här är lite bilder från den vackra byn Mesta.

 

Mesta. Chios.

 

Mesta. Chios.

 

 

Mesta. Chios.

 

Mesta. Chios.

 

Mesta. Chios.


Mesta. Chios.Mesta. Chios.

 

Både Pyrgi och Mesta är så kallade Mastichbyar. Hela södra delen av ön har fortfarande mycket av inkomsterna av Mastich. Vi fick se hur träden såg ut, men det var inte säsong så vi såg inte hur man jobbade med det.

 

Mastichträd. Chios.

Mastichträd.

 

Utflykten tog hela dagen så det blev bara en lite vilostund innan middagen på granntavernan igen. Den här kvällen var det levande musik. Bästa av allt att jag kunde fortsätta och lyssna på musiken på balkongen efteråt!

 

Live Dionysos. Chios.

Live Dionysos.

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera