Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Fira bröllopsdag på Karpathos. Del 1.

Karpathos, ön mellan Kreta och Rhodos, blev vårt val när det var dags att fira vår 40 åriga bröllopsdag. Det var första gången till Karpathos, men efter att ha studerat E-guiden verkade Karpathos och Amopi att vara ett bra val.

Amopi var lugnt. En del hotell och restauranger hade redan stängt, och i de så kallade minimarkets fanns det nästan inget kvar, trots detta så var stränderna fina, det fanns både sand och sten stränder i anslutning till vårt hotell, Aegian Village, mycket fint och välskött och trevlig personal, varav en var en svensk kille.

 

Amopi. Karpathos.

 

Amopi. Karpathos.

 

 

Amopi. Karpathos.

 

Amopi. Karpathos.

 

Amopi. Karpathos.


Eftersom det var liten aktivitet i själva Amopi, så blev hyra en bil nästan ett måste, om inte annat för att se den beryktade byn Olymbos. Färden gick upp och genom byarna Aperi, Myrtonas och Spoa. Vi hade ju sett bilden av vägkorset med grusvägen i e-guiden, och var beredda på det värsta, eftersom biluthyraren sa att vägen var stenig och dålig.

Betydligt gladare blev vi då det visade sig att vägen var nyasfalterad när vi kom till korsningen i Spoa, Efter ett par kilometer tog asfalten slut och det blev att köra i max 10 kilometer, bland de "knöligaste" vägar jag varit med om! Och vi såg ca 15 kilometer framför oss i denna hastighet för att nå fram till Olymbos. Döm om vår förvåning och glädje när efter ca 1,5 km asfalten kom tillbaka och vägen till Olymbos tillryggalades på nästan ingen tid alls!

 

Vägen till Olympos på Karpathos.

 

Efter att ha rundat den sista svängen möttes vi av en fantastisk utsikt, Olymbos var nästan som en hägring där byn låg på bergssidan, belyst av förmiddagssolen och den klarblå himmelen som bakgrund.

Vi vandrade in i byn och möttes av byborna, mest kvinnor, som hade på sig sina folkdräkter som bars lite för turisterna troligen, men väldigt öppna och glada och ställde gärna upp för att bli fotograferade. Efter att ha vandrat runt i byn, satte vi oss på rest, Vasilikos för lite lättlunch, en toas, en liten Mythos och till "efterrätt" Lokomades, dessa goda små friterade degklumpar med honung och kanel.

 

Olymbos. Karpathos.

 

 

Olymbos. Karpathos.

 

Olymbos. Karpathos.

 

Olymbos. Karpathos.

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera