Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Fira bröllopsdag på Karpathos. Del 2.

Nästa stopp blev att åka ned till byn Lefkos, för att sola och bada resten av dagen, Lefkos har nog den finaste sandstranden på Karpathos, även om den inne i Amopi är ganska fin den med. Efter badet så blev det att åka tillbaka mot Amopi, ned mot Arkasa för att sen vika av mot Menetes och slutligen Amopi och Aegean Village efter en fin biltur runt Karpathos.

 

Lefkos. Karpathos.

Karpathos är ju en ganska blåsig ö, men på den sidan där Amopi ligger hade vi turen att blåsten kom från ett annat håll, fast på träden syntes att blåsten tvingade grenarna att böja sig åt ett håll.

 

 

Vi var inne i Pigadia vid 2 tillfällen, och "staden" var ungefär som Photia på Kalymnos, en hamnpromenad och några tvärgator, restauranger, affärer och barer, en middag på Mikes rest, fick avsluta kvällen i Pigadia.

 

Pigadia. Karpathos.

 

Sista dagen vi hade bilen, blev det att besöka de andra stränderna som vi läst och hört om bland annat Achata Beach, där vår dotter och svärson var förra året och rekommenderade, samt Apela Beach som blev utnämnd till bästa strand 2003, där kan vi snacka om utförsbacke! Men den har ju asfalt, så inga problem varken upp eller ned.

 

Apela Beach.

 

 

Apela Beach

 

En vecka går ju fort, från varmt och skönt Karpathos till ett regnigt Arlanda och resan var slut för den här gången, men med många bilder och minnen i bagaget så kommer vintern att bli lite varmare förhoppningsfullt och vi kan se fram mot nästa resa nånstans i den Grekiska övärden.

Hälsningar Tommy och Nina Lindh, Åby.

 

Karpathos på Kalimera »

 

Börja om »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera