Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Skopelos i september. Del 1.

De två sista veckorna i september var vi på Skopelos, vår första resa till Sporaderna, men absolut inte den sista. En helt fantastisk resa, vilken härlig ö, lugn och oerhört vacker. Dessutom var resan dit och hem så smidig, vi har nog inte varit med om så enkel och smärtfri resa som den här, trots att det innebär båtresa över från Skiathos.

Vi åkte från Arlanda kl 6 på morgonen, landade tre timmar senare på Skiathos, väskorna på bandet i stort sett när vi kom in i terminalen, snabb transfer in till stan, kort väntan på SuperJet 5 och en dryg timma senare framme på Skopelos.

 

Skopelos stad.

 

Skopelos stad.

 

 

Skopelos stad.

 

När vi landade var vädret gråmulet och lite lätt regn, men varmt och skönt ändå, så vi tyckte det kändes som en bra start på semestern. Ut och strosa runt bland gränderna i stan hela eftermiddagen, naturligtvis blev det också en första gyros vid Platanostorget.

 

Regn på Skopelos.

 

När vi la oss på kvällen hade vi förhoppningar om att vädret skulle ha bättrat sig till morgonen efter, men ack vad vi bedrog oss! Kommande tre dagar regnade det och gick åska, men vi tyckte det var rätt mysigt ändå. Vi skulle ju vara kvar i två veckor så för oss gjorde det inte så mycket. Men vi tyckte lite synd om de som bara skulle vara en vecka och som förmodligen hade haft förhoppningar om en sol och badvecka efter det väder som stora delar av Sverige haft under sommaren. Nu regnade det ju inte heller hela tiden, det var skurar som kom och gick under dagen, så det gick bra att vara ute ändå och ta skydd när regnet satte in.

 

Skopelos stad.

 

Skopelos stad. Kastro.


När nu vädret var som det var så fick vi ju mycket tid till att gå runt i Skopelos stad. Eftersom solen lyste med sin frånvaro så var det riktigt skönt att gå omkring bland gränderna. Jag kan tänka mig att det blir nästan olidligt varmt där mitt i sommaren. På flera ställen var det fina målningar på murarna inne i stan.

 

Stranden i Skopelos stad.

 

Stranden inne i stan var ingen höjdare direkt. Det hade vi i och för sig läst om innan också. Efter några dagars regnande såg den inte alls så inbjudande ut. Annars kan den säkert duga för ett dopp eller så, men vi testade den aldrig. Efter regnet blåste det mycket ett par dagar och då var det ganska mycket skräp på stranden också. Kvällen innan stormen satte in såg vi hur några greker plockade ner alla parasollerna som står på stranden. Vi tänkte då att de har nog gett upp och tar ned dem för säsongen, men morgonen efter förstod vi att det var pga av blåsten. För efter ett par dagar kom parasollerna upp igen!

 

Milia. Skopelos.

 

 

Efter fyra dagar med moln och regn så kom solen till slut fram och vi kunde ta oss ut runt ön. Vi hyrde en moppe på Discovery, 110 euro för 9 dagar med full försäkring, riktigt bra pris tyckte vi. Och så skönt att ta sig fram på egen hand och slippa passa busstider. Vi tyckte det var ovanligt dyrt också att åka buss, tor till Milia gick på 13,60 för oss två, så det blev ju rent av billigare med moppe.

Första stränderna vi åkte till blev Milia och Kastani. Milia tyckte vi bäst om. Lagom fint grus att ligga på och inga problem när man skulle gå ner i vattnet, även utan badskor. Det varierade ju mycket beroende på var på stranden man var, på vissa håll var det lite sten och hällar i vattnet. Men stranden är ju lång... och när vi var där väldigt glesbefolkad.

 

Kastani. Skopelos.

 

Kastani däremot kändes lite malplacerad. Väldigt fin strand i och för sig, men den anlagda gräsmattan med alla solstolarna och baren som låg där passade inte riktigt in.

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera