Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Skopelos i september. Del 3

Till Amarandos kom vi oss senare i alla fall. Men det var inte lätt att köra moped dit. Långa sträckor tordes jag inte åka med, utan klev av och gick istället. Vägen hade på flera ställen nästan skurits av av regnet och det var djupa fåror i vägen. Men till slut kom vi fram och belönades med en fantastisk utsikt.

 

Amarandos. Skopelos.

 

 

Amarandos. Skopelos.

 

Agnondas var en mysig liten by, jag säger som många andra, att sitta här och äta lunch är en fröjd för själen. Katterna satt vid vattenbrynet och såg fiskarna som var alldeles nära kanten och rätt som det var lyckades dom att fånga en fisk med tassen!

 

Agnontas. Skopelos.

 

Agnondas. Skopelos. Katt.

 

Velanio blev också en favoritstrand. Där var det perfekt sand/grus och dessutom den strand där det var minst getingar på. Det tyckte vi var den största nackdelen med Skopelos, att det var så mycket getingar! På vissa stränder fick vi packa ihop och åka därifrån för att det var så mycket getingar, i synnerhet om vi hade med oss nåt att äta, då blev dom som galna ibland.

 

Velanio. Skopelos.

 

 

Velanio. Skopelos.

 

Velanio. Skopelos.


Men som sagt på Velanio var det oftast lugnt med både getingar och folk! Ibland var vi nästan ensamma på stranden, den första delen alltså, de flesta som kom ner på stranden gick vidare till den avklädda delen. En dag när vi var där så hörde vi ett läte från klippan precis stranden börjar. Det lät som en get som bräkte, vi tittade upp på klippan och till slut såg vi geten som var högt däruppe och klättrade mitt bland skrevorna.

Den höll sig där en stund men gav sen upp och klättrade upp igen och försvann. Vi var övertygade om att vi skulle få se en get dyka i vattnet där, men den verkade klara sig. Det var svårt att fånga geten på bild, jag fick zooma ganska mycket, men jag hoppas den syns ändå bland stenarna.

 

Skopelos stad.

 

Skopelos stad.

 

Skopelos är en helt fantastisk ö!

 

Som sammafattning kan vi säga att Skopelos är en helt fantastisk ö som vi absolut kommer att återvända till. Det vi såg som minus är som sagt getingarna och att det inte finns någon bra strand inne i stan. Ett fordon känns som ett måste på ön, men det är ju inget problem eftersom vägarna är bra och trafiken väldigt lugn.

Att det sen var väldigt lugnt inne i stan, inga inkastare på tavernorna såg vi som ett stort plus. Inga försäljare fanns på stränderna heller, det är också ett stort plus. Stan i sig kan man tillbringa många timmar med att bara gå runt bland gränderna och titta på alla vackra hus och den fina utsikten överallt.

Hälsningar Maria (MariaJ)

Skopelos på Kalimera »

 

Börja om »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera