Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

En semestervecka på Kos. Del 2.

LÖRDAG 31/8
Uppe med tuppen (nästan) då det skulle vara välkomstmöte 10:30 på Panthenon och var ju inte hundra på vart det låg. Men först grundade vi med Bästa Frukostbuffén man ätit på länge. Enligt mig hade den i stort sett "allt" att erbjuda.

 

Frukostbuffé på Kos.

 

 

Frukostbuffé på Kos.

 

Efter frukost ut och letade gåendes efter Panthenon. Hittade det ca. 100 m från där man vänt kvällen innan. HM! Nåväl hälsades Välkomna till mötet med något läskande att dricka, blev Ouzo.

Bestämde oss för att hyra cyklar. Fick bråttom från mötet då vi skulle bli upphämtade på Hotellet kl. 12 för att bli skjutsade till HOT BIKES i Psalidi. Hade tänkt oss 2 cyklar för EUR 8 / dygn, de fanns tyvärr inte. Men efter lite förhandlingar så blev jag nöjd. 2 cyklar 5 dagar EUR 44.

 

Cykla på Kos.

 

Då vi redan va en bit på väg mot östkusten så tänkte vi upptäcka den sidan av ön. Det blev ett 2 timmar stopp på den underbara stranden Agios Fokas som har "gratis" solstollar och parasoll. Man måste handla i baren.

 

Agios Fokas. Kos.

 

Fortsatte mot Therma. I stort sett bara uppförsbacke dit från Agios Fokas. Therma i sig är en överskattad strand med hutlösa priser om något behövs köpas men är ändå värt ett besök.

 

 

Therma. Kos.

 

Från Therma är det lite uppför en bit innan den långa nerförsbacken förbi Agios Fokas men man märkte det knappt då det blåste så pass mycket medvind att det bara flöt på :-) (vi var de enda som tog cykel till Therma iaf just denna dag).

 

Agios Fokas. Kos.

 

Väl hemma kändes det att man cyklat en bra bit idag och kände att imorgon softar vi vid poolen. Middag på Kamelia.

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera