Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

En sistaminuten till Kreta. Del 2.

Vi besökte som Loutro, en underbar pärla där alla boenden bjuder på utsikt utöver det vanliga. God mat, eftermiddagsschack på café och en underbart lugn stämning.

 

Utsikt från balkongen i Loutro på Kreta.

Utsikt från balkongen, Loutro.

 

 

Som utflyktsmål besökte vi Frangokastello och Plakias. Här badade vi vid de långa sandstränderna, och fick också se lite mer av Kretas fina sydkust. Jag förstår att man kan luffa på Kreta under en längre tid, det finns verkligen mycket att uppleva och upptäcka.

 

Vilda vågor, Chora Sfakion.

Vilda vågor, Chora Sfakion.

 

Vandrare anländer från Samariaravinen.

Dagens skörd av vandrare anländer från Samariaravinen.

 

Vi var rätt så ensamma på stränderna, egentligen överallt, så här i början av juni. En stackars inkastare stötte vi på i Chora Sfakion, annars lugn och trevlig stämning överallt. God mat åts i mängder, och en del tårta blev det också, eftersom vi firade två födelsedagar under veckan.

Dagen innan avfärd (vid ohemula 04.50) spenderade vi på Akrotiri halvön nära flygplatsen. Vi bokade en lägenhet via booking.com, i den lilla byn Chorafakia, på Villa Michalis. Detta boende kan varmt rekommenderas! Supertrevligt bemötande, välutrustade lägenheter, fin utsikt, härlig pool. Vi fick oss såväl ett havsdopp som några lata timmar vid poolen, innan det var dags att packa ihop sig för avresa till Chania Airport.

 

Akrotiri. Kreta. Chorafakia.

Akrotiri, sista kvällen.

 

Nu planeras för en (vuxen-)resa till nästa påsk, med vandring längs E4:an som främsta anledning. Då hoppas jag få se Paleochora också, eftersom planen är att starta där. I bakhuvudet planeras även för en sommarluff för hela familjen, kanske blir det Sporaderna igen, eller möjligen ett återbesök i Småkykladerna och på Amorgos... Eller kanske något helt nytt? Kythera? Lesvos? Kastellorizo? Den som lever får se.

 

Gotta love it. Tack Kreta!

Hälsningar Bea

 

Kreta på Kalimera »

 

Börja om »




HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera