Möta våren på Kreta. Del 1.

I kraftig storm landade vi på Atens flygplats för att flyga vidare till Chania. Även här blåste starka vindar. Vi hade hyrt bil genom booking.com och fick en bil genom Budget. Det var en äldre Fiesta som hade gått nästan 4.000 mil och den var skitig (förlåt uttrycket), de senaste dagarnas Sahara-stormar hade lagt ett tjockt lager sand över hela bilen och man hade inte tyckt det var lönt att tvätta den samma dag som man hyrde ut den till oss i 10 dagar.

Det var första och sista gången vi hyrde bil genom booking.com / Budget. Vi har stor förståelse för de problem som Sahara-stormarna orsakar, men vi har ingen förståelse för att man inte hade försökt att tvätta bilen samma dag som vi skulle ha den i längre tid eller i varje fall förse oss med vatten, skrapa, trasa eller ett förslag om en fri biltvätt.

I Chania bodde vi ett par nätter på Arocaria i Nea Chora och vaknade till den här utsikten:


Arocaria i Nea Chora.

 

 

Vi körde ut mot Ag. Apostoli och njöt lugnet på de fina stränderna. Inga solstolar ute ännu, det var för tidigt på säsongen, men vattnet var inbjudande och de allra första badgästerna var inte rädda för att hoppa i:

 

Agii Apostoli. Kreta.

 

Agii Apostoli. Kreta.

 

Vi fortsatte in till Chania för att njuta en långlunch på Taverna Kalderimi, där vi verkligen njöt måltiden med bl.a. dessa underbara rätter:

 

Taverna Kalderimi. Chania.

 

Taverna Kalderimi. Chania.

 

Eftersom vi bara hade beställt rum för de första två nätterna skulle vi nu ut och billuffa lite på Kreta. Vi hade en idé om hur rutten skulle se ut, men var ändå spända på hur det blev i verkligheten.


Nästa dag gick resan genom vackra landskap via Kalives till Georgioupolis. De snöklädda bergstopparna var vackra från många olika håll:

 

 

I Georgioupolis var det lätt att hitta bra rum. Vi fick en fantastiskt fin och stor studio precis vid havet på SunLight. Priset var mycket rimligt och för en symbolisk summa (2,50 euro p.p.) fick vi dessutom en omfattande frukost med både färskpressad juice och dubbla portioner ägg och bacon (vi bad faktiskt om lite mindre portioner nästa dag):

 

 

Utsikten från den ena balkongen var ut över havet och det lilla kapellet:

 

Georgioupolis. Kreta.

… och tittade vi in mot bergen såg vi kyrkan och de snöklädda topparna i bakgrunden:

 

 

Georgioupolis.

 

Från vår andra balkong hade vi utsikt till den stora fantastiska sandstranden i Georgioupolis:

 

Georgioupolis.

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera