Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Skopelos - en ö att njuta av. Del 2.

De underbara baden

På väg tillbaka till Skopelos stad stannade vi till för ett dopp vid Hovolo och på tal om stränderna och baden så jag helt överväldigad. Kan inte minnas att jag badat i så kristallklart vatten någon gång. Jag kan stapla superlativen på varann, det var helt underbart. Kastani Beach lagom stor och med en skön beach klubb med musik fram emot eftermiddagarna. Agnontas, Panormos och Stafylos närmast staden var alla helt okej. Men orkar man gå runt knuten vid Stafylos-strandens slut finns en nudiststrand som var bättre, just för att det var så få där.

Och en skön nyupptäckt känsla med nakenbad. Har inte badat så mycket på många år som nu på Skopelos. Men det som överträffade allt var baden på Alonnissos, grannön som ligger i den marina nationalparken. Har då aldrig sett så klart vatten. Döm själv :-)

Går inte in något närmare på varje strand, Janne har beskrivit alla så bra i sin E-guide. Den hade vi stor nytta av under resan.

 

Vattnet på Alonissos.

Vattnet på Alonissos.

 

Kastani på Skopelos.

Kastani på Skopelos.

 

 

Skopelos.

Skopelos.

 

I Skopelos stad
Staden som klättrar uppför berget är hanterbart stor och ytterst charmig. Här lutar och sluttar gränderna i en labyrint, ett sätt att skydda sig mot de ovälkomna piraterna long time ago, sägs det. Jag har bara gott att säga om de restauranger vi åt på, oavsett om de till ytan såg enkla eller lite finare ut. Allt var fantastiskt gott och välsmakande. På den här ön, trots högsäsong, fanns ingen stress.

Vi blev väldigt trevligt bemötta på alla ställen och man kunde få sitta kvar i lugn och ro efter en middag utan någon brådska. De flesta restauranger ligger vid hamnpromenaden. Det var otroligt avkopplande att sitta där och se på alla som flanerade fram och tillbaka och på de lyxiga båtarna som lade till för natten. De var groteskt flotta. Det hände förstås att vi gick in en butik eller två. Måste säga att de flesta höll en högre standard än vad förväntat, inte så mycket krimskrams.

 

Skopelos stad .

 

Två underbara veckor som gärna kunnat vara tre, summa summarum, hit återvänder jag gärna.

Hälsningar Susanne

Skopelos på Kalimera »

 

Börja om »




HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera