Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

En semestervecka på Kos. Del 1.

KOS 30/8 - 6/9

FREDAG 30/8
Med klockan ställd på 03:00 så var det bara att snällt stiga upp, (ur den super sköna sängen på Rest & Fly) när den väl ringde. Med tanke på att Kos flyget var det första flyget som ska starta denna fina fredag morgon så slapp man allt vad SLOT-tider och förseningar heter :-). Det enda negativa på Arlanda var att specialbagage och butiker öppnade lite sent. Men vad gjorde väl det när semester hägrade. Efter toppen bra service av den danska Jet Time styrkan ombord så landade vi lite innan utsatt tid.

Drygt någon timme senare satt man vid poolen till Kos Apartments (Kos Hotel Junior Suites) drack något läskande gott och väntade på att rummet skulle bli klart kl. 14. Havsutsikt fanns inte som tillval så man höll tummarna. :-)

 

Kos Hotel Junior Suites.

Yes! Fick rum 108. En 2 rums lägenhet med läge mot lugn gata och havsutsikt.

 

 

Kos Apartments.

 

Kos Apartments.

 

Efter att ha packat upp väskorna så var det dags att utforska de närmaste stränderna. Då det enligt Hotell infon är 2 km (?!) till närmaste strand (LAMBI). Det fanns parasoll och solstolar direkt tvärs över gatan?! Visst inte det klaraste vatten och strand skor behövs men ändå.

 

Lambi beach. Kos.

 

Tog oss dock några hundra meter öster ut, förbi Marinan och fastnade för strand baren Cozy, där man får parasoll, 2 solstolar och 2 vattenflaskor á 0.5 l för bara EUR 5.

 

Lambi beach. Kos.

Avrundade kl. 17:30 och återvände till hotellet. Softade på balkongen...

 

 

Amaryllis. Kos.

 

... innan middag på Amaryllis. Toppen god mat! Efter middag, gick en sväng på stan för att hitta Panthenon inför Välkomstmötet imorgon. Frågade dock fel Greker om vägen, vilket skulle visa sig under lördagen.

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera