Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

En underbar resa till Parga. Del 4.

FROSS OCH DOPP
Tidigt under veckan skapade vi en vana/tradition med att köpa en var sin glass på ett glass-ställe som vi frossade på under promenaden till hotellet. Åh så gott det var! Väl på hotellet så tog vi dopp i poolen och en simtur där innan vi satte oss på balkongen och njöt av eftermiddagssolen.

RESTAURANG 'LA BARCA'
Inför resan hade vi läst på om resmålet och sökte efter tips på bl.a. matställen, utflykter, sevärdheter med mera. Ett av matställena var restaurangen 'La Barca', vilken vi letade reda på. Ett litet ställe, men ack vilken service och fantastiskt god mat. Kan verkligen tipsa om detta ställe. Väl värt sina euros. :-)

SEVÄRDHETER, UTFLYKTER
Vi gjorde inga större utflykter eller sprang på massa sevärdheter under denna veckan. Utan vi bara njöt av sol, bad och mat. Välbehövlig resa i vilans tecken! I för sig så var promenaden till Valtos beach en utflykt och så passade vi på att kika in i fästningen. Så vackert det låg! Vilken utsikt!

 

Parga.

Utsikten.


Parga.

Utsikten.

 

Parga.

Utsikten.

 

 

Parga. Fästningen.

Fästningen.

 

Parga.

Fästningen.

 

Parga.

Fästningen.

 

SUMMERING
Hela veckan njöt vi av det vackra omgivningarna, staden, stranden, havet, vädret, maten… Även om Parga ligger på fastlandet kändes det som en resa till en skönt genuin grekisk ö, med fina stränder, bra badvatten och grekisk vardag runt varje hörn. Samtidigt hade man stadskänslan med vindlande gränder, trivsamma strövtåg i den lilla hamnen och bra utflyktsmöjligheter både på fastlandet och till närliggande öar. - Ja, vi vill tillbaka!

Hälsningar Inha

Parga på Kalimera »

 

Börja om »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera