Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

En underbar resa till Parga. Del 3.

VALTOS BEACH

En dag tog vi promenaden till Valtos beach. Vi hade en mysig dag där med att sola och bada hela dagen. Åt jättegott på en av tavernorna. Stranden var stenig, vilket inte var populärt av oss, men det jätteklara kristalliga vattnet vägde upp väldigt mycket. Här kände vi att badskor var bra för fossingarna.

Vi gick via trapporna som ledde upp mot den venetianska fästningen och vidare ner till stranden. Vi pausade vid muren vid inloppet till fästningen innan vi fortsatte till Valtos. Promenaden tog ca 20-30 minuter. Man kunde även nå stranden med badbåt från hamnen i Parga.

 

Krioneri beach.

Utsikt över Parga.



Parga.

Paus i promenaden.

 

Vägen ner till Valtos beach i Parga.

Vägen ner till Valtos beach.

 

 

Valtos är i mångas ögon Pargas bästa strand, den ligger i en vacker omgivning, den är väldigt lång, det finns plats för alla, och avståndet är inte längre än att man kan promenera dit. Vi tyckte (och tycker ännu) att stranden ligger vackert och är fantastiskt, men för oss var Krioneri beach (bystranden) bäst i våra ögon.

 

Utsikt över Valtos beach i Parga.

Utsikt över Valtos beach.

 

På vägen tillbaka från Valtos passade vi på att shoppa lite. Det blev bland annat en var sin klänning, som vi hade klämt på under tidigare dagar. Nöjda blev vi för inköpen. Det var svårt att låta bli att kika i affärerna när man var tvungen att gå förbi dem. Typiskt tjejigt kanske! :-)

 

Resebrevet fortsätter »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera