Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Fira 60-årsdag på Tilos. Del 2.

Jag har ju berättat tidigare att ett av våra stora nöjen var att sitta vid hamnen och se färjor och segelbåtar komma och gå.

 

Nästa kväll satt vi alltså på hamnbaren med en öl och väntade ivrigt på Dodekanisos Express...

 

Dodekanisos Express. Tilos.

 

 

...som skulle komma även den dagen. Färjan kom som den skulle, och plötsligt, och då menar jag verkligen plötsligt, kom Erik in på baren med världens största leende på läpparna. "Det är klart att jag inte låter dig fira din 60-årsdag utan mig", sade han skrattande. Erik! Här på Tilos? Men tentan då? Tårarna rann på mig när jag kramade om honom. Herre jösses, vilka känslor, och vilken lycka.

När jag torkat tårarna och lugnat ner mig frågade jag så klart hur detta trolleritrick hade gått till. Jo, Maria och Erik hade faktiskt planerat detta månader tillbaka, och det hängde på om Erik fick göra tentan på Tilos i stället för på Chalmers. Han fick lov till det, vilket faktiskt är mycket ovanligt, och då blev det dags för dem att planera rutten. Eftersom Erik inte kunde åka med samma plan som oss utan att bli upptäckt, gick han upp 03.00 dan efter vi hade åkt och flög från Göteborg till Köpenhamn till Aten till Rhodos. Och sedan då färjan till Tilos. Det är så man ordnar till världens bästa 60-årspresent. Bara så ni vet.

 

Sen kom överraskning nummer två nästa dag då två goda vänner hemifrån kom som ville fira med oss. Dessa åkte visserligen ner med samma plan som oss, men de sade att de hade bokat och betalat ett rum på Rhodos för hela veckan. Kanonkul att de i stället kom till Tilos, så klart. Hade några sköna dagar på stranden, så klart.

 

Livadia beach. Tilos.

 

Det enda som oroade mig en smula var hur både min familj och mina goda vänner kunde ljuga så utomordentligt bra. Men det kanske jag som är ovanligt godtrogen. Hoppas på det senare.

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera