Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Karpathos i maj. Del 3.

Några restauranger vi kan rekommendera, priset inom parantes är pris för middag/lunch inkl. vin/öl Nostimes (14€), Limanaki (27€), El Greco (27€), Centro Café (23€), Mikés (38€), Maistrali (25€), Pelagos (33€), Acropolis (34€), ”La Mirage”, ”Pot Pourri”, ”Anemoussa”, ”Under the trees” . De gånger det är över 30€ så har vi haft lite mer dryck ;-)

Det är ganska stora portioner så nåt vi lärde oss under första resan är att ibland dela på maten t ex ta in en grekisk sallad och en mousakka och dela på. Då blir det lagom portion! Brukar inte vara några problem att få göra det.

 

Mat på Karpathos.

 

 

En efterrätt som vi upptäckte på första resan hos ”Mikés” (som tur är under de sista dagarna) var ”Loukomades” – jisses så gott!!! Farligt gott…. Påminner om munkdeg som friteras och serveras med kanel och sirap/honung.

 

Loukomades. Karpathos.

 

Prisexempel på saker: Mythos 3€, Ouzo 3,5€, Mojito 6,5€, Gyrostallrik 8€, Souvlakitallrik 7,5€, Osthamburgare 5,20€, strandskor 7,5€, strandväska 13€, ”alvedon” 0,74€, Barillasåser 2,30€, bok om Karpathos 10€, 2 st bastuunderlag 6€

Budgeten under våra resor har varit 1000 kr/dag och då är det fickpengar, mat, kläder, utflykter m m som ingår. När vi räknat ihop det efter resan så har vi legat på ca 800 kr/dag vilket är helt okej!

Frukost äter vi på balkongen och lunchen lagar vi hemma ibland eller äter på restaurang beroende på var vi är ;-) Vi växlar alltid till några hundra € hemma och sedan tar vi ut pengar vid behov i uttagsautomaten inne i Pigadia.

 

Stränder på Karpathos.

 

Vi har som sagt blivit sålda på Karpathos och åker dit igen, därför stressar vi inte runt och åker till alla byar, stränder utan vi tar lite nytt varje gång… Kommer bli många resor

Hälsningar Greklandsnoviser

 

Karpathos på Kalimera »

 

Börja om »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera