Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Aten, Mykonos, Naxos & Santorini. Del 2.

19 juni hade jag (Harri) tjatat till mig ett besök vid Korinthkanalen istället för en solstol på ön Hydra. Sambon (Nina) skulle ju ändå få sin beskärda del av soltimmar längre fram på resan, så vi tog lokalbuss 051 som gick var tionde minut till Kifisos busstation. Där köpte vi bussbiljett till Korinth och bussarna dit avgick en gång i timmen.

När vi kom dit där bron går över Korinthkanalen hoppade vi av, då jag hade googlat att man kunde få båttur i kanalen från byn Isthmia, som ligger i närheten. Utan att tänka på att titta på utsikten av kanalen uppifrån bron tog vi en kort taxitur till Isthmia och gick mot den lilla hamnen.

 

Korinthkanalen.

Korinthkanalen.

 

 

Väl där tittade dom på oss som vi vore några ufon som hade landat, när vi frågade om båtturer. Vi fick två telefonnummer att ringa där den förste sa att han har båttur imorgon (!!) och den andra svarade inte alls, men hade ringt upp senare när vi inte hörde signalerna. Vis av vår erfarenhet så ring +30 6951005163 eller +30 6942409066 och boka båttur i förväg. Det lär vara en upplevelse att färdas i den smala kanalen – kanske i sällskap av ett eller flera lastfartyg.

Efter att ha konstaterat den missen och även frågat en båtägare om han hade plats, men med negativt resultat, gick vi mot restaurangen på andra sidan kanalen. Döm av vår förvåning när vi ser att bron är borta?? När båtarna hade passerat ser vi att bron börjar skönjas under vattnet, dvs den sänks ner under och höjs upp igen.

 

Bron i Korinthkanalen.

Bron under vatten.

 

Bron i Korintkanalen.

Bron på väg upp.

 

Bron i Korintkanalen.

Bron uppe.

 

Efter en god lunch och nån kall pilsner ville jag trots allt se kanalen från höjden. På kartan såg det ut som om det går en väg längs med kanalen. Iväg på en asfalt- och senare grusväg kom vi till slut dit där bron går över, men vi stod inunder densamma och kom inte längre. Bara att ta några bilder och sen en svettig promenad tillbaks till restaurangen för att därifrån ta en taxi till Korinth. Väl på bussen tillbaks till Aten kunde jag i alla fall se kanalen från bron och ett höftskott med kameran gav det här resultatet.

 

Korinthkanalen sett från bussen.

Korinthkanalen från bussen.

 

Jag sa inget om ön Hydra på vägen tillbaks till Aten…. Jag kommer tillbaks till Korinth och en båttur där när jag förberett mig bättre, men kanske inte får med mig sambon då?

Vi avslutade med att säga farväl till Aten med en promenad och middag i Plakaområdet. Till sist en avsvalkande drink och nattutsikt med Acropolisklippan från hotellets takterass.

 

Acropolisklippan från hotellets takteras.

Acropolisklippan från hotellets takterass.

 

Resebrevet fortsätter »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera