Visa ett inlägg
  #11  
Gammal 2013-08-01, 22:56
MickeKöpings avatar
MickeKöping MickeKöping är inte uppkopplad
 
Reg.datum: apr 2009
Ort: Köping
Inlägg: 1 132
Standard Sv: Fontanas saganaki i Gävle

Citat:
Ursprungligen postat av Carle Visa inlägg
Köp Kefaloriti på Hötorgshallen
Annars västerbotten

vänd i mjöl, sen doppa i vispat ägg

sen i panna

stek, citron och ouzo till
Det är en av ostarna som föreslås och gemensamt verkar vara att det ska vara fårmjölk med variation på inblandning av komjölk och getmjölk. Alla sorter utom halloumi lagras så att den blir hård. Fetan lagras ju i saltlag och blir inte heller hård på samma vis.

Summan är väl att man ska leta efter lagrad hårdost gjord på en viss andel fårmjölk.


Citat från Wikipedia.

Saganaki (grekiska σαγανάκι, ordagrant liten stekpanna) kallas olika rätter som tillagas i det grekiska köket och är uppkallat efter den enportionsstekpanna som den tillagas i.
Ett populärt exempel är en förrätt på stekt ost. Osten som används till saganaki är vanligtvis kefalograviera, kasseri, kefalotyri, eller fetaostfårmjölk. Rätten kan variera lokalt, såsom att man använder osten formaella i Arachova och halloumiCypern. Osten smälts i en liten stekpanna tills den bubblar, och serveras vanligtvis med citronsaft och peppar samt äts med bröd.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Saganaki

Wiki på engelska om Saganaki och ostarna
http://en.wikipedia.org/wiki/Saganaki

http://en.wikipedia.org/wiki/Graviera
http://en.wikipedia.org/wiki/Kefalograviera
http://en.wikipedia.org/wiki/Halloumi
http://en.wikipedia.org/wiki/Kasseri
http://en.wikipedia.org/wiki/Kefalotyri
http://en.wikipedia.org/wiki/Feta
Svara med citat