![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Låter mer rimligt så men enligt en äldre kvinna jag pratat med har fava under hennes livstid normalt lagats av gula ärtor. Förekommer säkert en del lokala variationer som med mycket annan mat. Jag åt fava för första gången 1979 och då lagades den av gula ärtor som är betydligt godare än bondbönor.
Eva |
|
#2
|
||||
|
||||
|
Tänk att man kan få ut så mycket historik om ett recept när man har tillfälle att diskutera det så här. Så har jag då kunnat läsa en del intressanta svar om ämnet Fava, dess historia och dess ursprung.
Intressant är också hur de olika matkulturerna idag blandas med varandra. Om man tex börjar forska omkring den svenska maten så finns det inte så värst mycket ursvenskt kvar av det hela. Men nu måste jag iaf prova den enkla varianten av Fava till helgen. Blev sugen på det efter den här diskussionen här... ![]() //Monica |
![]() |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|