#21
|
||||
|
||||
Sv: Thank God It's Friday
Nu har jag misshandlat biffen (IRA).
Detta hjälpte inte det minsta. Fusk potatisgratängen mycket god tack för detta. Jag lovar att inte köpa billigt Irländsk kött något mer (köttfärs undantaget) det är bara segt. Även efter marinering i kylskåpet en vecka i kyla och kryddad så är det segt. Tacka vet jag lammkotletter från Skåne Erik. Uffe |
#22
|
||||
|
||||
Sv: Thank God It's Friday
Åk till Kreta, Uffe, så kommer vi alla i tur och ordning för att få smaka dina läckra rätter!
Vi har en ung brorsdotter i Chania som vi ska hälsa på till våren, jag ser fram emot en träff med dig också... Att vara pensionär-och skapligt frisk- är ingen dum period i livet, men ni som har tid kvar i förvärvslivet: se till att skaffa er några trevliga saker att göra, för man får tid över. Jag har sett exempel på folk som inte kan finna sig i att ha så mycket tid till förfogande. Laga lite extra gott till fredan är ju en utmärkt grej, eller varför inte till resten av veckan också? Planeringen är en bit i det hela. |
#23
|
|||
|
|||
Sv: Thank God It's Friday
Citat:
Och då ska de inte tjäna en krona på mig i alla fall... Dessutom är inte Irländskt kött så bra som det påstås! Kött från kossor som är uppfödda i köttfabriker på Irland kan inte jämföras med kött från fribetande djur på slätterna i Sydamerika... Sedan har vi den här frågan om Mad Cow Decease som fanns/finns i Storbritanien men inte i Sydamerika... |
#24
|
||||
|
||||
Sv: Thank God It's Friday
Håller med dig Peter. Argentinas Oxfilé är mycket god, även att göra köttfärs på.
Sug på den här i stället. Inbakad fläskfilé med banan och curry. Ca: 5-600 gr fläskfilé (en normal). 2-3 mogna bananer 1-2pkt Philadelphiaost 1 sats smördeg fryst eller kyld avsedd att täcka filén finns på Marinopoulos 1-3 msk Curry (beroende på styrkan) Salt och vitpeppar Ungsbakad klyftpotatis Rödvinssås på påse Gärna en lätt sallad som tillbehör Putsa fläskfilén och stek den hel i panna eller gryta och därefter i ugn och krydda med salt och vitpeppar. Skala bananerna och mosa dem tillsammans med osten och curry. Smörj en ugnsform och skiva den färdiga filén i tunna skivor. Linda in filén i mördegen och lägg en stor klick fyllning mellan varje skiva. Gör såsen enligt recept på förpackningen. Eller gör äkta. En vinare (surt rött spanskt) kokas ner till ca 0,5 (max) cm är kvar i kastrullen (1,5 l kastrull). Krydda lite med salt och peppar. Vispa ner smör (200 gr) i det hela och 2-4 äggulor. Får inte koka mer bara ljummas annars skär såsen sig. Om det behövs ta lite idealmjöl för att ta ihop. Fläskfilén: Ställ in detta i ugnen i 175 grader, ca 15-25 minuter tills mördegen är färdig. Bjud och låt er väl smaka. Inget plagiat utan helt eget utvecklat p.g.a olycka i köket. Uffe |
|
|