#21
|
||||
|
||||
Sv: Stifado
Jag blir lite nyfiken när ni pratar om kryddor och vet inte om jag hänger med...
Smakar de torkade kryddorna från Grekland mer än de vi har här hemma? Eva- köper du med dig färska kryddor hem? // Helén- som är nöjd med mina egenodlade färska kryddor |
#22
|
|||
|
|||
Sv: Stifado
Skillnaden i smak och doft mellan bergsoregano och odlad oregano är ganska stor...särskilt oxå om man kan plocka det när det blommar.
Även som torkat sen så smakar det och doftar det otroligt mycket mer. Har man tur så kan man köpa med sig åtminstone "vanlig" torkad oregano - utan blommor -och det smakar underbart. Att: Eva...ja min sambo är fd kock |
#23
|
||||
|
||||
Sv: Stifado
Citat:
// Helén |
#24
|
|||
|
|||
Sv: Stifado
Jättebra att ge bort oxå...presenter,julklappar...väldigt uppskattat. Vänner jag gett bort till undrade först vilken krydda det var...eftersom det var en sån "annorlunda" stark arom och smak...lite kul.
Har blivit fast i tullen Köpenhamn en gång pga den stora mängden välföpackade påsar med "oidentifierat innehåll" kul situation när dom öppnade och kände doften. Väl värt att "åka fast för" |
#25
|
||||
|
||||
Sv: Stifado
Citat:
|
#26
|
|||
|
|||
Sv: Stifado
Vicken service du har Elisalinn....slippa plocka själv...höjden av lyx...
Citronmarmelad...mums...smakar sommar i munnen...kommer förbi direkt och nallar av burken.... |
#27
|
||||
|
||||
Sv: Stifado
Du är välkommen, kul tråd, från Stifado till citroner
|
#28
|
||||
|
||||
Sv: Stifado
Jag köper med torkad hem. Odlar inte själv kryddor vintertid. De bästa och smakrikaste kryddorna har jag köpt i Olymbos på Karpathos, på grekiska fastlandet och i en bergsby på Kreta men även förpackningar i affären är helt ok. Smakar väldigt mycket mer än vår torkade basilika och oregano. Doftar verkligen Grekland. Nu har kryddförådet krympt så jag ska beställa när en bekant åker hem och hälsar på föräldrarna i Aten. Det enda jag har ett bra lager av är den vällagrade getosten från Sifnos. Har två så det räcker ett tag till.
Eva |
#29
|
|||
|
|||
Sv: Stifado
Har hört talas om stifado med fisk,en specialite från Skopelos.Har någon receptet?
|
#30
|
||||
|
||||
Sv: Stifado
Håller med om att i "original" lagas Stifado på kaninkött.
När jag beställt Stifado på restaurang i Grekland har jag ibland fått frågan om jag vill ha "riktig" Stifado på kanin, eller om jag vill ha Beef-stifado. På ett ställe hade jag bara beställt "Stifado" o då kom kyparen tillbaka o bad om ursäkt för att man inte hade Stifado eftersom kaninköttet var för dyrt o svårt att få tag på, men Beef-stifado gick bra att få. Gott Nytt År! |
|
|