![]() |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Det här behövs:
500 g nötfärs 2 msk ströbröd 1 dl vatten 150 g fetaost 13% (jag brukar ta hela paketet, 200 g) 6 st soltorkade tomater i olja 2 msk färsk hackad basilika 1 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 msk lökpulver 1 ägg Gör så här: 1. Lägg ströbrödet i en skål och häll över vattnet. Låt det stå och svälla ca 10 minuter. 2. Tillsätt färs, salt, peppar, lökpulver, ägg och hackad basilika. 3. Strimla de soltorkade tomaterna och arbeta in dem i färsen. Tillsätt smulad eller finhackad fetaost och rör allt till en smidig smet. 4. Forma ovala köttbullar och stek dem gyllene runt om. Sänk värmen och låt dem eftersteka ca 10 minuter. Receptet hittade jag hos min svärmor i Hemmets Journal (tror jag) för ungefär 5 år sedan. Det har varit en favorit hos oss sedan dess. Ni blir inte besvikna om provar det!! Om någon timme gör jag årets julbordsbidrag. /pawik |
|
|