Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2010-03-24, 22:11
AnitaC AnitaC är inte uppkopplad
 
Reg.datum: sep 2005
Inlägg: 100
Standard Sv: Dill i tsatsiki?

Citat:
Ursprungligen postat av karinafp Visa inlägg
...och så en liten skvätt ouzo i, också!

Ja
Svara med citat
  #2  
Gammal 2010-03-25, 07:25
Millies avatar
Millie Millie är inte uppkopplad
 
Reg.datum: nov 2005
Ort: Sala
Inlägg: 532
Standard Sv: Dill i tsatsiki?

Ouzon tar jag gärna bredvid! Men dill i Tsaksikin fick vi i Mirtos på södra Kreta. Vi tyckte det var otroligt fräsht och gott fast vi tyckte det var märkligt först när vi såg det. Har gärna lite dill i när jag gör den hemma numera.

/Kerstin
Svara med citat
  #3  
Gammal 2010-03-25, 13:56
nihas avatar
niha niha är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2010
Ort: Gävle
Inlägg: 24
Standard Sv: Dill i tsatsiki?

Ingen dill , men en liten skvätt honung + ovan nämnda ingr. Mums
Svara med citat
  #4  
Gammal 2010-03-25, 20:02
Peter Peter är inte uppkopplad
Banned
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 2 085
Standard Sv: Dill i tsatsiki?

Tzatziki som jag lärt mig av Stelios (Han är kock):

Yoghurt (köp naturell och låt vasslan rinna av genom ett kaffefilter. Annars blir den för tunn.), urkramad strimlad gurka (utan skal, det kan vara beskt) som dragit i lite salt en stund, väl krossad eller pressad vitlök efter önskemål (Inte FÖR mycket.). Blanda ihop med lite god olivolja, salt och pepper. Jag föredrar krossad svartpeppar.

DESSUTOM! Tillsätt lite färsk Citronsaft! Det binder ihop och ger den sista studsen i smaken... Detta ger en fast men ändå smidig Tzatziki... Som smakar... Mmmmmmmm.

Det ger en perfekt grund om man sedan vill krydda den med något annat. Fast jag vill ha den precis så som den är.

Jag läste om Dill i Tzatziki för någon månad sedan. Tyvärr kommer jag inte ihåg var. Men där menade man att det är två olika "skolor" att göra Tzatziki. Eller krydda kanske man ska säga? För grundreceptet var desamma.

Om jag kommer ihåg rätt så var det olika lokala vanor där tillgången till Dill styrde. Och det kan nog stämma efterom Dill inte är så vanligt förekommande i Grekland.
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 16:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT