![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Svensk julskinka ska det vara!
Den får jag i ICA i Helsingborg, där får jag också de allra godaste prinskorvarna, som kommer från Per i Viken Chark i Höganäs - godare prinskorvar kan jag inte få. Och så dessa små svenska köttbullar, ja det är tradition. ![]() ICAs rödbetssallad slinker också med i köpet. Men till skinkan hör även brunkål - mums! Undrar om det är en skånsk tradition, det med brunkålen...., eller om jag har den från Stockholm...? Inga andra som äter brunkål till skinkan? |
|
#2
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() Den rödkål och brunkål på burk som man kan köpa gillar jag inte alls, den smakar på tok för mycket ättika. |
|
#3
|
||||
|
||||
|
Rödkål äter vi förstås här i julen, hör till fläsksteken som är ett måste här i Danmark.
Ska absolut prova ditt allrabästa recept med hälften rödkål, hälften vitkål och iblandat äpple, låter smaskens. Ättikan är jag också försiktig med men sirap och kryddpeppar använder jag med rund hand. |
|
#4
|
||||
|
||||
|
Brunkål är nog väldigt skånskt.. och tyskt. Min vän som har sin härkomst från Tyskland sa att de hade brunkål hemma hos sig till julen. Längre upp i landet är det rödkål som gäller. Jag finns i Norrköping ska tilläggas. Jag kokar min egen rödkål numera. Har hittat ett kanonrecept som bara blir SÅ gott.
|
![]() |
|
|