![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Traditionell julmat i min familj är:
Fläskgryta med selleri och citron Lammfrikasse med ägg och citron Kalitsounia med mizithra och örter Ugnstekt lamm med ugnspotatis Köttpaj Grönsallad med dill och citron Graviera och Mizithra Jesusbröd Kourabiedes Melomakarona Till det dricker vi lokalt vin, cola eller vatten. Efter julmiddagen är det tradition att fira namnsdagsbarnen Christos, Christina och Chrisoula. Det gör vi antingen på "lokal" eller i respektive persons hem. Det kan bli ett jädra flängande och många skålar. //Kikh |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Låter väldigt gott. Jag älskar den grekiska maten och äter alltid grekisk mat när jag är i Grekland. Vid besök i andra länder brukar jag efter ett tag börja längta efter lite annan mat men det händer inte i Grekland. Vid en längre vistelse är det nog bara vårt hårda bröd jag skulle sakna i matväg till vardags. Naturligtvis skulle jag drömma om älgkött och röding ibland men annars skulle jag klara mig bra.
För den som vill ha grekisk mat till julen här hemma är det väl enklast att laga sina favoriträtter men grytor med kanel, ungsbakade rödbetor, får och getostar, lammstek med ungsbakad potatis samt efterrätter med apelsiner och granatäpplen tycker jag passar speciellt bra. Har man inte för vana att tillbringa jularna i Grekland är det kanske inte just den grekiska julmaten man enbart längtar till utan mat som man minns från sina resor. Eva |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Har jag aldrig hört talas om, men det är väl det här
![]() ![]() ![]() /Netwolf |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Brödet heter Christopsomo och är en rund brödkaka dekorerad med ett kors av deg. Mer avancerat än så var det inte. //Kikh |
![]() |
|
|