Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2016-08-25, 10:36
giottonis avatar
giottoni giottoni är inte uppkopplad
 
Reg.datum: okt 2006
Inlägg: 527
Standard Sv: Hur många av er gillar Fava?

Tyvärr är det svårt/omöjligt att hitta saltad karprom i Sverige så jag har försökt modifiera mina vänners recept från Santorini utifrån vad jag kan köpa i butikerna här hemma o då blir det torskrom:
Numer sägs ju torsken inte alls vara utrotningshotad- vet inte säkert hur det är med det, men torskrom är fortfarande ganska svårt att få tag på!
Dock har Netto-butikerna dansk torskrom från Bornholm för ca 16:-/200gramsburk.
Den använder jag till Taramosalata enligt mitt egenhändigt framlaborerade recept (efter att ha frågat grekiska vänner hur dom lagar den Taramo dom serverar på sin restaurang på Santorini -mmm, kan inte få nog av deras Taramosalata som INTE alls är av den blöta majonnäslika chockrosa sorten man hittar på burk i Supermarketen!)
Till 4 portioner:

3 stora potatisar kokas o pressas till mos, vispas m elvisp till smidig konsistens
1 råriven gul lök blandas med potatisen
1 burk torskrom, 200g, vispas ner i potatismoset.
Saften av 1/2 citron tillsättes.
Ca 1-1,5 dl olivolja tillsättes för önskad konsistens, under vispning.
1-6 tsk balsamvinäger, efter smak
Salt o peppar efter smak.
Vispas till önskad konsistens o serveras med svarta oliver o grekiskt lantbröd
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 21:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT