![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Gjorde pytten i trettonhelgen och bjöd svågern med fru - de (och vi) blev stormförtjusta
![]() ![]() ![]() En biverkning bara - viss vitlöksförgiftning dagen efter ![]() //Åke |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Nu har jag också lagat den här - den var supergod
![]() Drog ner på vitlöken efter Åkes lilla varningsflagg. Enda misstaget var att jag hällde på för mycket av marinaden (det räcker med verkligt lite, eller hur?), för det blev lite oljigt. Men då vet jag till nästa gång för den här pytten ska sannerligen göras igen. Mycket gott! Edit: en fråga förresten: vinner man mycket på att marinera i ett dygn? Jag tvingades fuska och klara mig på ett par timmar ![]() Senast redigerad av inkfish den 2007-01-13 klockan 21:23. |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Jag har en annan fråga; finns det någon "riktig" grekisk rätt som görs så här och vad heter den i så fall? Första gången jag hörde talas om grekisk pyttipanna sa jag "vad är det för svammel" ![]() Senast redigerad av Elisabet den 2007-01-14 klockan 12:17. |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Jag är också lite skeptisk till det där med marinad, för i nåt sammanhang har jag hört en kock säga att kött inte kan dra åt sig marinad på det sättet som de flesta av oss tror... Men jag minns tyvärr inte sammanhanget. |
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Men om det blir någon skillnad på några timmar och ett dygn, det måste man nog testa. Jag tror iofs att det blir mer smak ju längre tid... Det borde ju vara så. Eller ![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Ingen aning, huvudsaken är att det blir gott. Och DET blev det, helt klart
![]() |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Jättegott,har provat den här i helgen,marinerade köttet i 1 1/2 dygn och hällde ingen marinad över,det följde med så mycket med köttet tyckte jag.Den kommer att göras fler gånger,Tack för tipset!!
![]() |
#8
|
||||
|
||||
![]()
han sa att pyttipanna finns inte i Grekland. Men detta är ju inte precis en pyttipanna på svenskt manér heller - och det skulle som sagt vara roligt om det finns någon grekisk motsvarighet till rätten. Någon som vet?[/quote]
Jag tror att det närmaste man kan komma är POIKILIA, men alla håller inte med, snarast är väl kanske pikilia en tallrik med olika småplock av skiftande slag.I alla fall skulle jag kalla pikilia för grekisk pyttipanna. häls/magnus ![]() |
![]() |
|
|