Kalimera Grekland Amorgos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

En stormig dag i Katapola på Amorgos

Idag har vi inte gjort mycket. Vinden är extrem. Det går knappt att hålla sig upprätt. Under dagen har vi diskuterat väder (alla pratar väder) och kommit fram till att vi aldrig varit med om något liknade i Grekland tidigare. Visst har vi upplevt kallare dagar (Kea och Kithnos 2004), skyfallsregn med mycket läskig åska (Naxos 2005) och tromber kombinerat med skyfall (Ios 2006), men det här är värre. Vinden är grym!

Det enda vettiga vi gjort idag är en kort promenad till stigens slut (från Eleni beach sett), där möttes vi av vindar vi sent ska glömma.

 

Kalimera. Janne. Amorgos.

Michelingubbe a lá Kalimera.

 

Katapola är i det närmaste tom på folk. De få man ser sitter på internetkaféet och kollar vädret, eller lurar utanför resebyrån för att se om det skett några ändringar i båttidtabellen. Våra grannar ska flyga hem från Aten på onsdag. Just nu är det oklart om de kan ta sig härifrån i tid.

 

Resebyrån i Katapola. Amorgos.

Desperata turister utanför resebyrån i Katapola.


Tack vara den starka vinden fick de anställda på Express Skopelitis en dag ledigt.

 

Express Skopelitis. Inställd.

Här är mannen som delar ut spypåsar på Skopan. Han fick ledigt idag.

 

 

Vi fick senare veta att Blue Star Paros är inställd även i morgon. Det innebär troligen att många kommer missa sina plan hem. Finns nu bara en möjlighet att lämna ön, det är om Skopelitis vågar gå ut imorn. Besked får ni imorgon.

 

Pizza. Katapola. Amorgos.

Hej hej från stormen i Katapola.

 

Längre än till Pizzeria Erato tordes vi inte gå ikväll. Köpte en hämtpizza som vi åt hemma på rummet. Utanför fönstret tjöt en isande vind. Jag kunde inte låta bli att tänka på Briggen Blue Bird av Evert Taube. Tyvärr har vi inte laddat iPoden med Taube, vi fick nöja oss med Vashti Bunyan. Hennes vackra lågmälda musik var som gjord för en kväll som denna.

När pizzan var uppäten spelade vi tavli halva natten. Camilla vann som vanligt mest. Fattar inte hur hon bär sig åt!


 « Föregående dagStartsidan | Nästa dag »

 

Amorgos på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera