Kalimera Grekland Ithaka.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Läskiga gräshoppor & läskig grotta på Ithaka

Idag har vi åkt runt delar av södra Ithaka. Några fina stränder har vi inte sett till. Får se hur de är när vi kommer till norra Ithaka.

Dagen började med en kort vandring till Paleochora ovanför Vathy. Av det som en gång var Ithakas huvudstad återstår bara en kyrka och några ruiner. Eftersom vi gillar övergivna städer var vi tvungna att gå dit. På vägen upp attackerades vi av triljoner gigantiska gräshoppor. De flög mot oss som vore de blinda, eller så gillade de inte att vi kom in på deras revir. Skitläskigt.

 

Stora gräshoppor i Grekland.

En av väldigt många läskiga gräshoppor i Paleochora.

 

När vi nådde fram till kyrkan pustade vi ut en stund innan vi påbörjade återfärden genom gräshoppornas Jurasic Park.

 

Paleochora. Ithaka.

Hade det funnits ljus att tända i kyrkan hade vi gjort det innan återfärden.


Efter lunch körde vi till nymfernas grotta. Jag vägrade gå ner, men Camilla och J2 gick ner i grottan. Grottan var egentligen inte öppen för allmänheten, men det fick vi veta först efteråt. En "gubbe" satt i en kur utanför grottan, när vi kom satte han upp en skylt där det stod "Price 2 €". Camilla och J2 betalade 2 € var, de fick en värdelös ficklampa och visades ner i grottan, gubben stod kvar vid ingången.

 

Nymfernas grotta på Ithaka.

Ingången till nymfernas grotta.

 

När de kom upp igen var de med glädje och med bultande hjärtan, grottan visade sig vara livsfarlig. Några dagar senare fick vi veta att grottan var stängd på grund av att den var farlig att vistas i. Men det brydde sig inte "gubben" om, han tog betalt och lånade ut sin dåliga ficklampa på eget initiativ.

 

Nere i nymfernas mörka och farliga grotta på Ithaka.

Nere i nymfernas mörka och farliga grotta. Läs mer här.

 

 

Efter grottan åkte vi till några stränder på södra Ithaka, bland annat Dexa beach där det sägs att Odysseus landsteg när han kom hem från kriget i Troja.

 

Dexa beach. Ithaka.

Dexa beach.

Nu ska vi åka och handla och därefter sätta oss på altanen och spana in när segelbåtarna försöker lägga till för natten. Vi har parkettplats. :-)

 

 « Föregående dagStartsidan | Nästa dag »

 

Ithaka på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera