Kalimera Grekland Lefkas.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Från ynkligt vattenfall till segelbåtsparadis

Dagarna går och snart har vi varit här på Lefkas en hel vecka. Tur att vi har gott om tid på oss. Vädret är normalt grekiskt igen. Inte lika varmt som i Sverige, vilket vi är tacksamma för, det räcker gott och väl med de 27 grader som vi har här.

Idag besökte vi några småbyar, det finns ganska många, de flesta helt opåverkade av turism. Vi gjorde även en tur till vattenfallet, som ligger nära Nidri. Det var inte mycket till vattenfall, men den korta vandringen dit var vacker så det gjorde inget.

 

Vattenfallet nära Nidri på Lefkas.

Vattenfallet på Lefkas.

 

 

Innan lunch hann vi se byn Poros söder om Nidri och den trevliga stranden Rouda beach nedanför Poros. Lunch åt vi i segelparadisbukten Sivota. Jisses vad många segelbåtar som låg på svaj där.

Lefkas skärgård måste vara den mest idealiska platsen i hela Grekland för seglare. Det märks, jag har aldrig sett så många segelbåtar i hela mitt liv.

 

Sivota. Lefkas.

Panoramavy över Sivota. En vy som fick oss att tänka på Skopelos.


Sivota. Lefkas.

Den mycket vackra byn Sivota på södra Lefkas.

 

På kvällen åt vi middag på Taverna Panorama i Nidri. Bra mat till höga priser. Dyrast hittills, men maten var så god att det var värt det. Vi åt bland annat Kleftiko som var bland de godaste vi ätit. Inkastarna var artiga - och rätt så smöriga. I alla fall mot alla kvinnor som de kysste på kind när de kom och när det gick. Camilla såg inte mottaglig ut så hon kom undan. :-)

 

Kleftiko på Taverna Panorama i Nidri på Lefkas.

Kleftiko på Taverna Panorama i Nidri.

 

 « Föregående dagStartsidan | Nästa dag »

 

Lefkas på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera