Kalimera Grekland Meganisi.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Utflykt till Lefkas grannö Meganisi

När vi vaknade i morse öste regnet ner igen. Kan inte påstå att vi börjar vänja oss, snarare börjar vi tröttna. Vi vill ha bra ljus för att kunna ta bra bilder, något som det varit lite si och så med hittills.

 

Segelbåtar i hamnen i Nidri  på Lefkas.

Det dåliga vädret gjorde att segelbåtarna stannade kvar i Nidris hamn.

 

 

Trots regnet bestämde vi oss för att ta en tidig färja till Meganisi. Tur var det för när vi lämnade hamnen i Nidri slutade det att regna. Resten av dagen bjöd på sol, moln - och lite regn. Men bara lite.

Meganisi var en trevlig bekantskap. Inte på långa vägar lika fina stränder som på Lefkas förstås, däremot var landskapet mycket vackert. Vi hade förväntat oss en liten ö med pyttesmå byar och lite folk. Vi hade fel. Byarna var ganska stora, och väldigt fina. Jag undrar om Meganisi klarade sig från jordbävningen 1956, husen såg äldre och mer slitna ut. Inte alls som arkitekturen på Lefkas som drabbades hårt av jordbävningen.

 

Katomeri. Meganisi.

Katomeri på Meganisi.


Båtresan till Meganisi tog cirka 25 minuter till den första hamnen som heter Spartochori, och cirka 40 minuter till den andra hamnen, som heter Vathy.

 

Färja mellan Nidri på Lefkas och Vathe på Meganisi.

Så här ser det ut när färjan glider in i Vathy.

 

Vi åt dagens sallader (vi är uppe i åtta stycken nu) på tavernan till vänster i bild. Snacka om bra "titta-på-färja-taverna".

En sak som vi lärde oss om Meganisi är att det saknas bilbesiktning. Bra kunskap när man skriver guider. :-)

 

Besikta bilen i Grekland.

I ett svagt ögonblick tänkte jag stjäla den olåsta bilen. :-)

 

Inte heller idag hinner jag skriva mer än några rader. Eventuellt åker vi en tur till den för oss okända ön Kalamos på måndag, och vidare till Ithaka på tisdag. BloggaMindre har hittills gjort skäl för sitt namn. Hoppas att det blir ändring på det snart, vill så gärna skicka direktrapporter från mobilen.

 

 « Föregående dagStartsidan | Nästa dag »

 

Meganisi på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera