Kalimera Grekland Ikaria.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Manganitis på Ikaria
Man brukar inte vilja ha några måsten när man är på semester, men ibland måste man göra undantag, och Manganitis är ett sådant undantag.

Anledningarna är flera: att byn ligger så isolerat, att vägen dit är så hiskeligt läcker, att de omgivande bergen är så sceniskt imponerande, att tavernan i hamnen är så himla gullig, att stranden innan byn heter Seychellerna (bara en sån sak), och att man får åka igenom en tunnel.

 

Hamnen i Manganitis på Ikaria.

Den söta lilla hamnen i Manganitis.

 

Längst in i viken ligger en taverna och en bar. Läget kan inte vara bättre. Menyn är dock inte mycket att hurra för, inte om man vill kunna välja olika rätter. Åtminstone var det så när vi var här. Vi frågade en gammal man som såg ut som att han jobbade på tavernan vad som fanns på menyn, Pikelia blev svaret. Inget annat. Så vi beställde en Pikelia för två. Den gamle mannen ringde ett telefonsamtal, vi hörde honom säga: mia pikelia, dio atoma (en pikelia för två personer).

 

Tavernan i Manganitis på Ikaria.

Tavernan i Manganitis.


Under tiden vi satt på tavernan (det var underbart, tyst och stilla, och utsikten över havet var ljuvlig) hörde vi honom ringa samma samtal många gånger, alla som åt på tavernan åt Pikelia. Att det bara fanns en maträtt (som består av många smårätter) gjorde inget, vi blev både mätta och belåtna.

 

Manganitis beach. Ikaria.

Manganitis.

 

Från Seychellerna är det cirka 3 kilometer till Manganitis. Här bor cirka 160 personer, de flesta arbetar med fiske. Den söta lilla hamnen ligger väl skyddad i en smal vik omgiven av branta berg. Hamnen används inte bara som tilläggningsplats för båtar, den används även som badplats, för greker ska jag kanske tillägga, de kan bada var som helst, bara det finns vatten. :-) Under högsäsong går det badbåt mellan Manganitis och Seychellerna.


LÄS MER OM IKARIA

Om Ikaria Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera