Vandra på Ikaria

Om Ikaria »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
För att riktigt lära känna Ikarias själ bör man ge sig ut på vandring. Armenistis är en perfekt bas för dig som tycker om att göra det. Den populära vandringsleden "The Round of Raches On Foot" börjar och slutar på Livadia beach.

Vandringen tar dig runt stora delar av det område som kallas Raches. På din vandring passerar du flera byar där du kan äta lunch, du vandrar genom tallskogar, du kommer till små sötvattensjöar där det bor vattenormar, du går genom raviner så vackra att du häpnar och du kommer garanterat träffa på sköldpaddor och se rovfåglar, bland annat den pilsnabba Eleonorafalken. Vandringen beskrivs utförligt i en karta med samma namn som vandringen. Kartan finns att köpa i välsorterade affärer.

Den bästa vandringskartan över hela Ikaria är utgiven av det grekiska kartförlaget Terrain maps. Kartans upplösning är 1:35 000 och finns att köpa på plats. Kartan beskriver de elva bästa vandringarna på ön.

Jag kan även rekommendera vandringsboken Samos, Patmos, Ikaria, Kalymnos & Six Neighbouring Islands av Dieter Graf. I boken beskrivs nio vandringar på Ikaria i detalj. Boken kan möjligen finnas att köpa på Ikaria, annars hittar du den på större öar, eller så köper du den på Adlibris.se.  Köp Samos, Patmos, Ikaria, Kalymnos & Six Neighbouring Islands

Vandra på Iraklia.

Många vandringsleder är väl skyltade.


Damm vid Pezi.

Det finns till och med en sjö nära byn Pezi. Här ser det ut som i Sverige!


Vandra på Ikaria.

Naturen är mycket speciell på Ikaria, och inbjuder verkligen till vandringar. I det här området finns flera så kallade Piratkepshus.

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera