Kalimera Grekland Ikaria.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Seychellerna på Ikaria

Seychellerna ligger cirka 3 kilometer innan fiskebyn Manganitis. Innan tunneln till Manganitis byggdes var byn avskiljd från resten av ön, enda sättet att ta sig hit var med båt, eller om man var våghalsig: till fots över bergen.

 

Seychellerna. Ikaria. Grekland.

Det ljuvliga vattnet i Seychellerna.

 

Tunneln är några hundra meter lång, med andra ord ingen jättelik tunnel, men för att vara på en grekisk ö är den lång. (Jag kan bara komma på en annan ö som jag har åkt i tunnel, och det är på Kreta.) Tunneln är dåligt upplyst så det är lite som att åka spöktåget på Gröna Lund.

När man sprängde för tunneln tippades all sand och grus i havet nedanför berget. Det är den tipp som idag går under namnet Seychellerna, inte så sexig bakgrund för en strand kanske, och inte går den att jämföra med stränderna på Seychellerna heller. Namnet har någon lokal lustigkurre hittat på.

 

Klippbad vid Seychellerna på Ikaria.

Klippbad vid Seychellerna.
Trots olikheterna med det verkliga Seychellerna så är det en riktigt bra strand med småsten uppblandat med sand. Stranden ligger väldigt fint och är omgiven av vackra klippor och kristallklart vatten som skiftar från smaragdgrönt till azurblått. Perfekt för dig som gillar att snorkla. Ingen taverna. Närmsta taverna finns i den söta lilla fiskebyn Manganitis.

 

Seychellerna på Ikaria i Grekland.

Det grekiska Seychellerna finns på Ikaria.


LÄS MER OM IKARIA

Om Ikaria Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera