Agios Pavlos på södra Kreta
Agios Pavlos ligger ungefär 50 kilometer söder om Rethymnon, men skillnaden dem emellan är så stor att Agios Pavlos lika väl skulle kunna ligga på månen. Agios Pavlos är så nära jungfrulig mark man kan komma. Här är så stilla och lugnt att man nästan inte tror att det är sant. Lägg där till ett galet häftigt landskap och ett par oerhört läckra stränder och du har den perfekta fristaden. Det är inte konstigt att det finns ett yogacenter i Agios Pavlos.

Byn är pytteliten och består endast av några få hus, de flesta är pensionat eller tavernor. Det finns inga gator, och inte heller några riktiga affärer, om du skulle bli sugen på att shoppa loss får du alltså göra det någon annanstans. Men det finns en minimarket med rätt bra utbud.

Nedanför byn finns en ganska okej sandstrand. De bästa stränderna ligger cirka 10 minuters promenad bort. För att komma dit tar du sikte på sanddynsklipporna efter bystranden. Där ligger två sandstränder så vackert belägna att de inte går att beskriva, de måste ses. För att komma ner till stränderna får man plumsa via branta sanddyner. Från klippan som skiljer de båda stränderna åt kan man se ända till Triopetra, som också är ett bortglömt paradis. Missa inte denna pärla på södra Kreta.

Missa inte heller grannbyn Triopetra.

För att känna Agios Pavlos själ bör du stanna över natten. Att sitta på Taverna Agios Pavlos och se den värmande solen gå ner bakom den krokodilliknande klippan går inte av för hackor kan jag lova.

Boka hotell i Agios Pavlos här »

Stränder i Agios Pavlos.

En av flera stränder i Agios Pavlos.


Agios Pavlos. Kreta.

Agios Pavlos. Större än så är det inte.


Kreta på Kalimera »

Bilder från Kreta »

E-guider om Kreta »Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera