Kris Hotel löste vår kris i Heraklion

När vi kom till Heraklion första gången kom vi med färja från Santorini. Vi hade inte bokat rum i förväg, men det borde vi ha gjort.

Att komma obokad till en stor stad man aldrig har varit i när det är mörkt är inte så smart. Var börjar man leta? Efter lite planlöst strosande i stan med tung packning gick vi tillbaka till hamnområdet. Ovanför busstationen såg vi att det låg flera hotell. Jag hörde mig för på Marine Dream Hotel, men det var fullt. Även om det hade funnits rum så skulle det inte ha passat vår plånbok, för det såg dyrt ut.

 

Kris Hotel. Heraklion. Kreta.

En hotell att bli glad av när man är i kris.

 

En bit därifrån såg vi en skylt där det stod Hotel Kris. Ett mycket passande namn i den situation vi befann oss. Camilla gick dit och frågade, och möttes av en dam som av någon outgrundlig anledning trodde att vi var nygifta. Hon frågade om vi ville ha enkelsängar eller en dubbelsäng. Dubbelsäng, sa Camilla.

Då blev damen alldeles till sig och sa att vi skulle få deras bästa rum. Ni får bröllopssviten, sa hon, och log. Camilla gick upp och tittade på rummet. Hon gillade inte vad hon såg, men tog rummet ändå. Vad skulle vi göra?

 

Bröllopssviten på Hotel Kris i Heraklion på Kreta.

Bröllopssviten på Hotel Kris i Heraklion.


Camilla hämtade mig och vi gick till hotellet. När damen såg mig gratulerade hon mig och önskade oss alla lycka i framtiden. Vi var alltså på bröllopsresa! Så trevligt, fast vi inte själva visste om det. När jag kom upp till den så kallade bröllopssviten fick jag en flashback till våra resor i Indien. Priset för en natt var 50 €, och det måste vara den billigaste bröllopssviten på hela Kreta.

 

Hamnen i Heraklion på Kreta.

Utsikt över hamnen i Heraklion från Kris Hotel. Utsikten var det i alla fall inget fel på.

 

Det finns många bra hotell nära hamnen i Heraklion. Tips finns på sidan om Heraklion »

 

Läs mer om denna galna dag här » | Kreta på Kalimera »

HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera