Kalimera Grekland Lesbos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vatera beach på Lesbos
Den extremt långa stranden Vatera ligger cirka 30 kilometer väster om Plomari. Exakt hur lång stranden är råder det delade meningar om. När vi var här frågade vi tre personer och fick tre olika svar. Vad gör man då? Mäter själv förstås. Vi körde från den en sidan till andra, och enligt bilens mätarställning var stranden nästan exakt 10 kilometer. Det är långt.

 

Vatera beach. Lesbos.

Vatera beach åt ena hållet.

 

Stranden är så lång och ödslig att man nästan får en känsla av att vara på en öde ö. Ordspråket "finns det stjärterum finns det hjärterum" uppfanns inte här om man säger så. Det är en bra strand, en av de bästa på ön faktiskt. Stranden består mestadels av småsten, men det finns även partier med sand. Det är långt mellan solstolarna. Vill du näcka är det ingen risk att någon ser dig.

 

Stranden i Vatera på Lesbos.

Vatera beach åt andra hållet.


En anledning till att Vatera är så oexploaterat är att det är förhållandevis långt till flygplatsen. Det har talats om att bredda vägen över bergen, då skulle turistbussar från Plomari och Agios Isidoros lätt ta sig till Vatera. Som det är idag måste de köra en rejäl omväg. Med bil eller moped går det däremot bra, eller i alla fall ganska bra. Gillar du att bada i heta källor kör du 8 kilometer norrut till Hot Springs of Polichnitos.

 

 

Tavernan vid Aphrodite Hotel i Vatera på Lesbos.

Tavernan vid Aphrodite Hotel.

 

HOTELL I VATERA

Vatera passar dig som vill ha lugn och ro. Det bästa stället att bo på är familjeägda Aphrodite Hotel som ligger ungefär vid mitten av stranden. På hotellet finns en resebyrå och man kan hyra bil. Hotellets restaurang är mycket bra och ligger på stranden. Nästan alla råvaror är egenproducerade.

Aphrodite Hotel »

Boka andra hotell i Vatera här »


LÄS MER OM LESBOS

Om Lesbos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2021 Janne Eklund/Kalimera