Kalimera Grekland Lesbos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Lesbos

Konstigt nog finns det bara två svenska charterarrangörer som satsat på Lesbos. Jag tycker att alla bolag borde sälja resor hit, och jag tycker att det är konstigt att inte fler öluffare har upptäckt Lesbos, för det är inte svårt att resa hit på egen hand, snarare är det tvärtom.

CHARTER

För tillfället är det bara Apollo och Ving som erbjuder charterresor. I framtiden hoppas jag att alla stora charterbolag kommer att satsa på Lesbos. Potentialen är enorm. Ving erbjuder boende i Plomari, Anaxos, Molyvos, Skala Kalloni, Eftalou och Petra. Vilken ort som är bäst är svårt att säga, det beror på vad man vill ha ut av sin semester.

 

Molyvos är en populär charterdestination på Lesbos.

Molyvos är en populär charterdestination. Med all rätt!

 

FLYGSTOL

Enklast är förstås att köpa en flygstol av Apollo och Ving och flyga direkt till Lesbos. Flygplatsen ligger en liten bit utanför huvudstaden Mytilini. Du bör redan innan du kommer fram till Lesbos bestämma dig för var på ön du ska bo eftersom avstånden är så stora.

Smidigast är att ta en taxi direkt från flygplatsen till den ort du ska bo i, dock är det dyrt att åka taxi långa sträckor, för det är långt nästan vart man än ska. Till Skala Eressou tar det drygt två timmar med bil, till Molyvos cirka en timme och till Agios Isidoros en dryg halvtimme. Tiderna får tas med en nypa salt, det kan ta längre tid också beroende på hur trafiken ser ut.

Om du inte hittar någon flygstol till Lesbos kan du flyga till Samos och vidare med båt därifrån, eller flyga till Aten och åka båt från Pireus. Men enklast är som sagt att flyga direkt till Lesbos.
Hamnen i Mytilini på Lesbos.

Hamnen i Mytilini.

 

INRIKESFLYG

Upp till fyra flyg per dag till och från Aten, och ett flyg om dagen till och från Thessaloniki.

BÅT

Bra båtförbindelse med Chios och Pireus, samt hyfsade förbindelser med Samos, Ikaria, Mykonos och Limnos.

Båttidtabell för Lesbos »

Boka båtbiljett online här »

Beställ nedräknare om du har bokat resa »


LÄS MER OM LESBOS

Om Lesbos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera