Kalimera Grekland Limnos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Limnos i Grekland

Limnos, eller Lemnos, är en av tre öar i Norra Egeiska ögruppen. De andra två öarna är Samothrake och Thassos.

Limnos har cirka 17 000 invånare och öns yta är 477 km2. Det två största byarna är huvudstaden Myrina med 5 700 invånare, och Moudros där det bor 970 personer. Högsta berget heter Skopia och mäter 344 meter över havet.

 

Aktiva vulkaner i Grekland. Nisyros. Limnos.

Nisyros är precis som Limnos en vulkanisk ö.

 

Limnos är en stor vulkanisk ö i norra Grekland. Det är faktiskt Greklands nionde största ö, men är ändå i princip helt okänd för oss Skandinaver. Ving provade med charter hit för några år sedan, men de gav snart upp. Troligen för att intresset var för litet. Tyvärr.

Med tanke på att Limnos besöks av så få utländska turister torde det vara en genuint grekisk ö, som säkert skulle attrahera många svenskar. Personligen är jag mycket nyfiken på Limnos.

Jag har varit på 65 grekiska öar, Limnos är som du förstår inte en av dem. Inte ens bilderna är från Limnos. Men det finns bilder från Limnos i resebreven jag länkar till längre ned.
Vulkaniska stränder i Grekland.  Paleochori på Milos.

Milos är även det en vulkanisk ö. Bilden är från Paleochori.

 

RESA TILL LIMNOS

Charter med Apollo sedan några år. Reser du på egen hand är det enklast är att flyga till Aten och vidare därifrån med inrikesflyg eller färja till Limnos. Ett annat alternativ är att flyga till Kavala och vidare med båt därifrån. Limnos har även båtförbindelse med Mykonos, Lesbos, Chios och Samos, så dit kan du också flyga.

Båtförbindelserna är bättre än vad man kan tro, det går till exempel färjor till Paros, Naxos och Syros i Kykladerna, och Fourni och Ikaria, som ligger väster om Samos.

 

Båttidtabell för Limnos »

Boka färjebiljetter online här »

 

Vulkaniska öar i Grekland. Santorini. Limnos.

Greklands kändaste vulkaniska ö är Santorini.

 

De två vulkaniska öarna i mitten heter Nea Kameni och Palia Kameni. Bilden är tagen från byn Imerovigli.

 

HOTELL PÅ LIMNOS

Några av våra läsare har varit på Limnos, och vad jag har hört från dem är att det är bäst att bo i Myrina. Men självklart finns det boende i andra byar också, det är trots allt en stor ö. Läs gärna resebreven via länken nedan för mer information.

Boka hotell på Limnos här »


LÄS MER OM LIMNOS

Om Limnos Resebrev Karta Geografiskt läge Forum

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera